Трислоен паркет

 

Все повече хора предпочитат трислоен или многослоен паркет за дома си, пред останалите подови настилки. Тази нова, иновационна технология за изработка на паркет, покрива всички недостатъци на класическия паркет. Затова става все по-предпочитана.

Какво е трислоен паркет?

Това е изцяло естествена, подова настилка, изработена от три слоя естествен материал. Най-горният слой е основно от дъб, клен, бук, ясен и други дървесини, които позволяват три – четири цикления. Качественият трислоен паркет, монтиран правилно, има живот до петдесет години. Иновационното в производството на трислойните паркети е в долните две части. Технологията е такава, че те се изработват от иглолистна дървесина и нишките са преплетени по специален метод, който постига ефекта на висока стабилност. Това позволява производството на големи ламели с размери от над два метра. Така се избягва слабото място на класическия паркет – свиването и разширяването според промените на топлина и влага, и влиянието на климатичните условия е избегнато. Няма фуги, събиращи прах, няма скърцане, няма разместване…

Новости по отношение на трислойните паркети има и в лесния монтаж. Стабилната технология позволява бърз, лесен, стабилен и чист монтаж. Това не е моментно предимство. Стабилността на монтажа е важна за употребата години напред, а със системата на монтаж на трислойния паркет има и друго предимство – може да де демонтира и да се сложи в друго помещение. Трислойните паркети са съвместими и с подово отопление. Важно предимство е и предварителната фабрична обработка на паркета и при монтаж не се изисква циклене и лакиране. Невероятно облекчение! Това спестява много нерви, време и пари! Изборът на дизайн е богат.

В България се предлага доста качествен трислоен паркет, изработен от разнообразна дървесина. Имате възможност за избор между материал, външен вид, обработка на дървесината, лакове и масла. За сигурност търсете производители, които притежават FSC сертификат. Той удостоверява, че използваната дървесина е от лицензирани борси.

Трислойните паркети са подходящи и за големи помещения! Подходящи са и за помещения с интензивно движение! Ако се налага, има и специално покритие против надраскване.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search