Готварска печка

Избирайте внимателно готварската печка

Най-същественият символ в живота на човек – семейното огнище.

Фразата „семейното огнище“ е наситена с много положителна енергия. Във всеки неин смисъл – буквален или не – тя е символ на стабилност и фундамент във всяка житейска ситуация.

Огнището, камината, печката…  Във всяка религия, философия, етнос, народни вярвания, поверия – най-силният символ е огнището, респективно печката, в наши времена. Готварската печката е не само техника, с която си приготвяме храна. Тя е силен източник на енергия. Този уред в дома ни, всъщност символизира семейното огнище. Ето защо трябва внимателно да го подберем, да определим мястото му и да го ползваме правилно.

Според китайската философия Фън Шуй, например, готварската печка е изключително важна по отношение да доходите ни. Правилното местоположение и правилното ползване предопределят семейния мир и материалните блага. Ритуалите, свързани с повишаване на приходите, са основно два – ползвайте всички котлони на печката, като ги редувате и поддържайте готварската печка чиста. Често може да срещнете и препоръчителния ритуал – да изтърквате пръстените на котлоните редовно – това пък дава почти незабавни резултати по отношение на финансови постъпления.

В българските народни обичаи, традиции и ритуали огнището е на почит при всеки празник – особено по-големите – Коледа и Нова година.

Фундаменталното значение на готварската печка е разбираемо – с нея приготвяме храна на цялото семейство и благодарение на нея се храним, съответно живеем. В днешни времена технологиите толкова се развиха, че вече на пазара има голямо разнообразие от модели, марки, функционалности, което от своя страна преминава границите на удобство и създава недоумение какво да изберете.

Традиционно се залага на марката. Ако изберете такъв подход, е нужно да си набележите марки, които са специализирани в производтството на готварски печки. Колкото по-дълго са в този бранш – толкова по-голяма е вероятността качеството на техниката да е на стабилно ниво.

Отделете малко време и проучете марките, произвеждащи и предлагащи готварски печки, които са специализирани основно в тази дейност. Защото има много световноизвестни марки, които произвеждат всичко – от фотоапарати до печки, хладилници и какво ли не. Потърсете информация и за сервизното обслужване.

След като сте избрали марката, изяснете за себе си важните функции, които искате да има готварската ви печка. Ако сметките за тока са проблем, то започнете с енергоспещяващите опции, след това подредете и останалите критерии, по които ще избирате най-важния електрически уред в дома ви. Цена, брой на котлоните, големината, функции на фурната, керамичен плот или традиционни котлони, цвят и всичко, за което се сетите. Това е много важен етап, но той е по-скоро еднократен процес, който е свързан, обаче, с ефективността от постоянното ползване на готварската печка след това.

Освен ритуалните съвети на енергийно ниво, които споменахме, свързани повече с поверия и житейска философия, е добре да се запознаете и с практичните съвети при избирането и ползването на готварската печка. Но в този случай, ви препоръчваме да ги прочетете на сайт за готварки печки, например Дипломат (www.diplomat.bg). Там има доста полезна информация и незаменими съвети, как да ползвате готварската си печка.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search