Готварска печка

0
857

Избирайте внимателно готварската печка

Най-същественият символ в живота на човек – семейното огнище.

Фразата „семейното огнище“ е наситена с много положителна енергия. Във всеки неин смисъл – буквален или не – тя е символ на стабилност и фундамент във всяка житейска ситуация.

Огнището, камината, печката…  Във всяка религия, философия, етнос, народни вярвания, поверия – най-силният символ е огнището, респективно печката, в наши времена. Готварската печката е не само техника, с която си приготвяме храна. Тя е силен източник на енергия. Този уред в дома ни, всъщност символизира семейното огнище. Ето защо трябва внимателно да го подберем, да определим мястото му и да го ползваме правилно.

Според китайската философия Фън Шуй, например, готварската печка е изключително важна по отношение да доходите ни. Правилното местоположение и правилното ползване предопределят семейния мир и материалните блага. Ритуалите, свързани с повишаване на приходите, са основно два – ползвайте всички котлони на печката, като ги редувате и поддържайте готварската печка чиста. Често може да срещнете и препоръчителния ритуал – да изтърквате пръстените на котлоните редовно – това пък дава почти незабавни резултати по отношение на финансови постъпления.

В българските народни обичаи, традиции и ритуали огнището е на почит при всеки празник – особено по-големите – Коледа и Нова година.

Фундаменталното значение на готварската печка е разбираемо – с нея приготвяме храна на цялото семейство и благодарение на нея се храним, съответно живеем. В днешни времена технологиите толкова се развиха, че вече на пазара има голямо разнообразие от модели, марки, функционалности, което от своя страна преминава границите на удобство и създава недоумение какво да изберете.

Традиционно се залага на марката. Ако изберете такъв подход, е нужно да си набележите марки, които са специализирани в производтството на готварски печки. Колкото по-дълго са в този бранш – толкова по-голяма е вероятността качеството на техниката да е на стабилно ниво.

Отделете малко време и проучете марките, произвеждащи и предлагащи готварски печки, които са специализирани основно в тази дейност. Защото има много световноизвестни марки, които произвеждат всичко – от фотоапарати до печки, хладилници и какво ли не. Потърсете информация и за сервизното обслужване.

След като сте избрали марката, изяснете за себе си важните функции, които искате да има готварската ви печка. Ако сметките за тока са проблем, то започнете с енергоспещяващите опции, след това подредете и останалите критерии, по които ще избирате най-важния електрически уред в дома ви. Цена, брой на котлоните, големината, функции на фурната, керамичен плот или традиционни котлони, цвят и всичко, за което се сетите. Това е много важен етап, но той е по-скоро еднократен процес, който е свързан, обаче, с ефективността от постоянното ползване на готварската печка след това.

Освен ритуалните съвети на енергийно ниво, които споменахме, свързани повече с поверия и житейска философия, е добре да се запознаете и с практичните съвети при избирането и ползването на готварската печка. Но в този случай, ви препоръчваме да ги прочетете на сайт за готварки печки, например Дипломат (www.diplomat.bg). Там има доста полезна информация и незаменими съвети, как да ползвате готварската си печка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.