Луксозни килими

Луксозни килими
Ръчно – вързан килим изработен в Индия. При ръчно вързаните килими, цветни прежди се увиват на ръка около индивидуални нишки, служещи за основа. Между тях се прокарват един или повече реда вътък. Бримките, които изграждат шарката на килима се подстригват на влакна с равна дължина.
Луксозни килими
Ръчно – вързан килим изработен в Индия.
При ръчно вързаните килими, цветни прежди се увиват на ръка около индивидуални нишки, служещи за основа. Между тях се прокарват един или повече реда вътък. Бримките, които изграждат шарката на килима се подстригват на влакна с равна дължина. Състав: три и пет пъти прана, финна новозеландска вълна с копринени ефекти.

 

За емоционален и здравословен комфорт изберете луксозен килим

 

Луксозното обзавеждане на всеки дом, всъщност, е добра инвестиция. Интериорът, в който живеем, предопределя енергийния заряд на всички обитатели на дома. Всяко жилищно пространство, независимо дали е апартамент или къща и независимо от квадратурата, влияе както на общото семейно настроение, така и на индивидуалното. Атмосферата в дома предопределя качеството на живот и извън него.

Мнозина смятат, че първо трябват добри доходи, а след това и луксозно обзаведен дом. Но и не малко са тези, които инвестираха в луксозни мебели, луксозни килими, изобщо всякакви луксозни вещи за дома – аксесоари, сувенири, вази, чаши, чинии… Това, от своя страна, доведе до все по-добри постижения на всеки от семейството, включително и увеличаване на доходите. Доста ефективни са резултатите от всеки дом, обзаведен, така че да създава приятна обстановка, изпълнена с положителна енергия.

Луксозни килими
Ръчен вълнен тъфтинг – модерни десени
Ръчно изработени уникати от Новозеландска, Индийска и Аржентинска вълна произведени в Индия.

Килимът във всяко помещение е най-значимият елемент. Изборът на килим е строго индивидуален. Специалисти в този бранш препоръчват изборът на цветове, шарки и материи да се извършва индивидуално.  Влиянието на килимите е различно върху всеки човек. Не налагайте вкуса си, дори и другите от семейството ви да твърдят, че ви предоставят възможността да изберете сами. Прилагайте това правило с повишено внимание, когато се отнася за децата – килимът за детската стая. А за любов и разбирателство е важен и изборът на килим за спалнята. Разбира се, не подценявайте и хола, където пребивават всички и там се формира общият, семеен дух.

Колкото и сложен да изглежда този процес, толкова и лесен и приятен може да се окаже, ако изберете подходящ магазин. Препоръчваме ви да посетите специализиран магазин, само за килими. И колкото по-отдавна този магазин е в бранша, толкова по-сигурно е за вас, че там ще откритете качествени килими и богато разнообразие.

Изборът на магазин, предопределя резултат. Има специализирани магазини за килими. Например „Славов текстил“, са повече от двадесет години на пазара и са директни вносители на килими. Натрупан е доста опит. А и предлагат богат избор от по-евтини до луксозни килими, пътеки и мокети.

Луксозните килими са за предпочитане. Това са килимите, изработени от естествени материали. Те не само са по-стойностни, но са и здравословни. Най- луксозните килими са от овча вълна. За пълен лукс, по отношение на килимите, обаче, са ръчно изработените.

Ръчно изработените килими, от естествени материали носят и стойността на художествен текстил.

Като всяка ръчно изработена вещ, според различни религии, философии, вярвания и народни поверия, те са силен енергиен източник и внасят в дома просперитет, благосъстояние и изобщо богатство от всякакво естество. Освен интериорния комфорт, който придават, луксозните килими имат и друго въздействие. Стъпвайки на килим, изработен от естествени мателиали (особено вълна), от тялото ви се отнема физическото и емоционално напрежение. Усещането ви за топлина и спокойствие се засилва. Когато това е съчетано с любимите ви цветове и форми, ефектът е невероятен.

Ако освен всичко сте и естет и държите на художествен текстил и стойностни килими, то непременно се възползвайте от богатия  асортимент на  „Славов текстил“ . Имат богат избор на цветове, материали и техники, както и по-голямата част от асортимента им е в категория „произведение на изкуството“.  И не забравяйте, че луксозните килими и пътеки са инвестиция, която създава емоционален и здравословен комфорт на цялото семейство.