4 храни за повишаване на енергията

ХРАНА и ПИТИЕТА 4 храни за повишаване на енергията

Ако и вие сте от хората, които водят забързан начин на живот иса по-натоварени, то следващите редове са точно за вас. От всичкия стрес и гонитбата с времето, тялото ни страда много. Случва ли ви се да се борите с непрестанните прозявки или сънливостта, която ви наляга следобед? Имате ли усещането, че сте на ръба да заспите на работното си място?

Е, добре. Може би сте чели публикации в интернет, които съветват как да се ободрите с различни упражнения. Да, те са ефикасни и за кратко дават отражение. Но смята, че по-важно е каква храна консумираме. Тя е пряк източник на енергия. Така че, нека да видим кои храни ще повишат тонуса ви според статии в интернет.

Банан

Както всички знаем, този плод не само е вкусен, но също е богат на калий, който е идеален за бременни жени и за хора, които имат проблем с концентрацията. Един сладък и пресен банан на ден ще премахне усещането за скованост и сънливост от дългите часове в офиса.

Портокал

Той не просто дава енергия, но също така е богат на аминокиселини и витамин C, който подсилва имунната система.

Риба

Тя съдържа изобилие от протеини, омега 3 мазнини и витамин Б, които са много полезни за сърдечно-съдовата система.

Боб

Бобът съдържа няколко хранителни вещества и витамини, необходими на организма да изпълнява своите ежедневни функции. Насладете се на прекрасния му вкус! Според статии на специалисти, трябва да се консумират 3 чаши боб седмично, за да се повиши количеството енергия в тялото ни.

Изброените по-горе храни са една част от тези, които осигуряват повече енергия. Ако се интересувате от подробна справка на тонизиращите храни, потърсете в сайта още информаци или се консултирайте с диетолог.

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Какви са полезните свойства на кафето?

Кафето е една от най-популярните топли напитки по цял свят. Тя ни носи енергия...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...

Кои храни съдържат bcaa аминокиселини?

Белтъчините съдържат 20 различни вида аминокиселини, които се поделят на 3 различни групи. Казано...

Как да си направим неустоими хрупкави корнишони (мнения и съвети)

Време е да помислим за зимнината си и най-вече как да я направим достатъчно...