Как да си направим неустоими хрупкави корнишони (мнения и съвети)

Време е да помислим за зимнината си и най-вече как да я направим достатъчно вкусна, за да преглътнем с лекота студените зимни месеци. Замислихме се по-конкретно как можем да си направим апетитини хрупкави кисели краставички и намерихме няколко интересни съвета във фейсбук, които бързаме да споделим с вас.

Колко време е добре да се варят корнишоните?

Костадин Емилов  споделя, че за да запазят своята хрупкавост, корнишоните не трябва да се варят повече от две минути. Съветът му звучи логично и а ваше място бихме го послушали! 🙂

Мед вместо захар?

В дискусията за хрупкавите корнишони се появи и съвет да се замени захарта, която си е част от традиционната рецапта, с мед. Съветът идва от Boriana Dimitrova. Някои от коментиралите обаче припомниха, че при термична обработка медът губи полезните си качества.

А има ли рецепта за хрупкави корнишони

Има, разбира се! Веднага ще ви споделим два варианта, благодарение на Мария Каракашева. Ето какво е написала тя:

„Втасали стават хрупкави. В кофичка за сирене или 3 лт буркани се подреждат краставичките с 4 вишневи листа, 1 смокинов лист, чесън нарязани скилидки, много копър и вода колкото поеме.След това измервате водата и на 1 лт вода слагате 0.040 грама сол.Сварявате водата със солта и след като изстине заливате краставичките. След това пресичате с калиев сорбат който се слага на 1 кг краставици 1 гр. на пакетчето пише.

Другият вариант са стерилизирани в компотен буркан.

На 1 буркан 1 равна с.л. сол,

1 препълнена с.л. захар,

чесън 3-4 скилидки или лук,

5-6 зърна чер пипер

0.050 мл оцет

и вода до горе .

Стерилизирват се докато започват да си променят цветаили за капачка и веднага се вадят, също са хрупкави.“

След уточняващи въпроси от Венета Минчева, а именно: „Колко издържат по първата Ви рецепта-зимата изкарват ли? И какво значи 40 грама сол? Колко лъжици?“, Мария Каракашева изяснява:

„Сетих се че в мазата е останал 1 буркан от втасалите койте не сме го видяли и го отворих така все още са хубави за ядене, тъй като ме попитахте до кога издържат. Мое мнение когато са в 3 литров буркани се запечатват сами когато втасват, а когато не са запечатани в буркани, а са в кофичка например -до Нова година трябва да се изяждат.“

Да ви е вкусно!

 

От фейсбук

Start typing and press Enter to search