Как да включите и таткото в кърменето?

- реклама -

По съвет на експерт психолог

Кърменето е много важен етап за цялото семейство. Бебето ще расте здраво, майката ще бъде здрава, уверена, спокойна и щастлива, а таткото ще се адаптира по-лесно във всяко отношение – от грижа за бебето и майката, до сексуалното привличане. Не забравяйте, че за мъжете раждането е голям шок!

Много често майките, поради различни причини изолират таткото, когато кърмят. Но това не бива да се случва, независимо от неговото отношение към този процес. Важно е кърмещата майка да намери правилният подход към своя съпруг, защото тя най-добре си го познава.

Как  да включите таткото в кърменето? ИДЕЯ!

Първото и най-важно нещо е да се погрижите за психиката на таткото.  Нека той не се страхува,  нека не бъде отблъскван, а напротив, успокойте го и му вдъхнете увереност и желана ангажираност. Дори привлечете вниманието му на тази тема с изразена сексуалност.

Не му поставяйте строги заповеди на тема кърмене и хранене на бебето. Така го стресирате и той блокира.

Демонстрирайте, колко сте доволна от това, че гърдите ви са големи и пълни с кърма.

Когато изпитвате болка, кажете му  това по начин, по който няма да го отблъснете, погнусите или внушите чувство на вина.

Не забравяйте, че за таткото гърдите са ерогенна зона. Не му разбивайте тази нагласа по никакъв начин и повод.

Проучвания показват, че един на 10 мъже опитват кърмата на партьорката си. Не се страхувайте или притеснявайте от това. Направете необходимото, за да не се притеснява и той, ако го направи. Дори е препоръчително да го направи.

Как може таткото да е полезен за кърменето?

Всичко е индивидуално. Зависи от нагласата на таткото към тази тема. Но едно е сигурно, че е добре той да помага, когато кърмите. Започнете с нещо по-лесно за изпълнение и по-леко за възприемане. Бъдете психолог. Включете го неусетно в тематиката.

Например, накарайте го да ви купи и направи чай за увеличаване на кърмата. Все един чай може да купи и да направи, нали! 🙂 Още по-лесно – може да го купи и онлайн само с едно съобщение или телефонен разговор.

Нека това стане негова ежедневна задача. Да следи дали все още имате от чая или дали е време да закупи нова опаковка. Разбира се, включете го и в избора на чая, поне като го попитате дали е съгласен да ползвате точно този български чай за кърмачки, поради това, че е билков и без добавки.

След това, нека негова важна задача да бъде приготвянето на лактогонния чай. Така таткото лесно ще преодолее границата, задръжките, страховете… които изпитва, дори и да не ги споделя. Ще се адаптира лесно към темата. Ще се почувства ангажиран, полезен и важен кърменето на бебето.

чай за кърмачкиРазбира се, награждавайте го след всеки приготвен за вас чай, с усмивка, нежна ласка, дори с еротичен привкус като му позволявате да докосва гърдите ви. Нека да знае, че те са толкова привлекателни и защото той се е погрижил за тях, като ви поднася чай за увеличаване на кърмата.

Може спокойно да превърнете пиенето на чай в семеен ритуал с любовен привкус и закачки. Таткото с удоволствие ще ви купува и приготвя чая за кърмачки, защото ще знае, че така помага на вас, на бебето и се грижи за гърдите ви.

ФОНДАЦИЯ ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ препоръчва чай за кърмачки ЛАКТЕСА. С закупуването на този лактогонен чай, вие дарявате средства на фондацията, с които периодично се провеждат  и безплатни курсове за бъдещи и настоящи родители. Правите добро дело!

Ако сте пропуснали....

лечебна кал и луга

Лечебна кал и луга – приложение

0
Най-ефективната профилактика или лечение с природни средства на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, кожни раздразнения и заболявания (псориазис,...

65-годишен, излекуван от COVID-19 и дал две отрицателни проби, почина

0
За 24-ра жертва на COVID-19 у нас съобщиха днес от здравното министерство. Случаят е от Шумен, но е малко по-особен. Става дума за 65-годишен...
глухарче

Мед от глухарчета – как да си направим

0
Мед от глухарчета се приготвя доста приятно и лесно. Глухарче Бърза и лесна рецепта с доста вкусен и полезен краен резултат. Мед от глухарчета се приготвя...
- реклама -
- Advertisement -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВОТО У НАС ДОСТИГА СВЕТОВНИ НИВА С ЛУКС, ЗЕЛЕНИ И МИНЕРАЛНИ ЕКСТРИ

Комплекс “Флавия Гардън” в курорта “Св.св. Константин и Елена” е финалист за Строителните Оскари Луксозното строителство у нас вече не е само скъпа фасада и...
- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

Офицерът, който се превърна в крал – Range Rover Discovery

Вдъхновението често ни спохожда когато сме влюбени, а Атанас Вилнер сякаш винаги е влюбен, но не в определена марка или конкретен автомобил, а в...

Варна посрещна снежните кралици на Playboy

Атрактивни модели на Мъжката Библия препълниха Vogue Club в морската столица Варненци са известни ценители на женската красота. А в последния ден на януари, феновете...

DAVIDOFF THE 13th

Inspired by Dilov&Davidoff Парадоксално, но повечето хора, които пият хубаво кафе, вярват в Дядо Коледа. Научно е доказано! За разлика от студентите, които – независимо...

За перфектна мъжка визия: Etnia Barcelona

Спомен за Дейвид Боуи в колекцията на Etnia Barcelona от Мира Цанева, Списание Плейбой Трибютите не са просто тренд! Дали в наше време липсват творчески вдъхновители, или...

ВИЖТЕ И ТОВА

- Advertisement -