Какво съдържа майчиното мляко?

- реклама -

Какво съдържа кърмата

Кърмата е видово специфично мляко, което съдържа вода, белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали, микроелементи и други.

Вода

Кърмата съдържа преди всичко вода. Останалите съставки са така разтворени в нея, че задоволяват всички потребности на детето.

Световна Здравна Организация въведе термина „изключително кърмене“, при което детето се храни само с кърма без допълнителен прием на други храни и течности.

Белтъци

Белтъците в кърмата са основна съставка. Представени са от суроватъчен протеин (предимно лакталбумин) и казеин в съотношение 2:1. За сравнение, в кравето мляко съотношението между двете съставки е 1:4.

Мазнини

Мазнините  в майчиното мляко са от голямо значение за развитието на нервната система, зрението, съдовата и имунната система.

Съдържанието на мазнини, съотношението между наситените и ненаситените мастни киселини в майчиното мляко, зависи от много фактори, един от които е храненето на майката. Мастният състав на кърмата е толкова уникален, че той трудно може да бъде наподобен в изкуствено мляко.

 Въглехидрати

Лактозата е основният въглехидрат в кърмата. Тя е единствената храна за мозъка на новороденото дете, доставяйки енергия.

Минерали и микроелементи

При правилно хранене на майката, чрез кърмата на бебето се осигуряват всички необходими минерали и микроелементи.

Правилното развитие на детето, когато то се кърми е без да риск от предозирането на незрелите храносмилателна и отделителна система с минерали, микроелементи, витамини, въглехидрати и др.

Храната и напитките, с които се храни кърмачката са изключително важни за бебето.Те пряко се отразяват на качеството и количеството кърма. А кърмата е в основата на правилното развитие на детето и неговото здраве.

Уницеф, Министерство на здравеопазването в България и Световната здравна организация, препоръчват през първите шест месеца бебетата да бъдат хранени само с майчина кърма. Чай Лактеса ще Ви помогне за безпроблемно кърмене!

Билковите чайове Лактеса улесняват кърменето чрез стимулиране действието на пролактина, който е хормон отговорен за производството на майчина кърма. Също така, чайове Лактеса стимулират производството на хормона окситоцин, който е отговорен за слизането на кърма от млечните алвеоли до кърмачето по време на сукане. Билковите чайове Лактеса класик и Лактеса плюс стимулират сукателния рефлекс на кърмачето и придават приятен аромат на майчиното мляко.

Също така, чайовете подпомагат доброто храносмилане на кърмачето и неговата майка, и намаляват подуването и образуването на газове в храносмилателния тракт. Това четворно действие се получава благодарение на перфектно балансираните билкови формули с доказан ефект.

Ако сте пропуснали....

Включват живата орална полиомиелитна ваксина в борбата с коронавируса

0
В САЩ се обсъжда възможността за приложение на живата орална полиомиелитна ваксина като временна защита от коронавируса, научи Скенер.нюз. Проектът все още е в ранна...
Депресия

Депресията и как да я лекуваме с природни средства

0
Знаете ли, че 1 на 7 души в света страдат от симптоми на депресия в даден момент от живота си? Статистиката показва, че депресията...
Болки в корема

АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ГАСТРИТ

0
Гастритът е общо понятие, обединяващо всички възпалителни изменения в мукозата (лигавицата на стомаха). Възможно е по лигавицата на стомаха да се наблюдават още ерозии...
- реклама -
- Advertisement -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВОТО У НАС ДОСТИГА СВЕТОВНИ НИВА С ЛУКС, ЗЕЛЕНИ И МИНЕРАЛНИ ЕКСТРИ

Комплекс “Флавия Гардън” в курорта “Св.св. Константин и Елена” е финалист за Строителните Оскари Луксозното строителство у нас вече не е само скъпа фасада и...
- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

Офицерът, който се превърна в крал – Range Rover Discovery

Вдъхновението често ни спохожда когато сме влюбени, а Атанас Вилнер сякаш винаги е влюбен, но не в определена марка или конкретен автомобил, а в...

Варна посрещна снежните кралици на Playboy

Атрактивни модели на Мъжката Библия препълниха Vogue Club в морската столица Варненци са известни ценители на женската красота. А в последния ден на януари, феновете...

DAVIDOFF THE 13th

Inspired by Dilov&Davidoff Парадоксално, но повечето хора, които пият хубаво кафе, вярват в Дядо Коледа. Научно е доказано! За разлика от студентите, които – независимо...

За перфектна мъжка визия: Etnia Barcelona

Спомен за Дейвид Боуи в колекцията на Etnia Barcelona от Мира Цанева, Списание Плейбой Трибютите не са просто тренд! Дали в наше време липсват творчески вдъхновители, или...

ВИЖТЕ И ТОВА

- Advertisement -