Какво съдържа майчиното мляко?

- реклама -spot_img

Какво съдържа кърмата

Кърмата е видово специфично мляко, което съдържа вода, белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали, микроелементи и други.

Вода

Кърмата съдържа преди всичко вода. Останалите съставки са така разтворени в нея, че задоволяват всички потребности на детето.

Световна Здравна Организация въведе термина „изключително кърмене“, при което детето се храни само с кърма без допълнителен прием на други храни и течности.

Белтъци

Белтъците в кърмата са основна съставка. Представени са от суроватъчен протеин (предимно лакталбумин) и казеин в съотношение 2:1. За сравнение, в кравето мляко съотношението между двете съставки е 1:4.

Мазнини

Мазнините  в майчиното мляко са от голямо значение за развитието на нервната система, зрението, съдовата и имунната система.

Съдържанието на мазнини, съотношението между наситените и ненаситените мастни киселини в майчиното мляко, зависи от много фактори, един от които е храненето на майката. Мастният състав на кърмата е толкова уникален, че той трудно може да бъде наподобен в изкуствено мляко.

 Въглехидрати

Лактозата е основният въглехидрат в кърмата. Тя е единствената храна за мозъка на новороденото дете, доставяйки енергия.

Минерали и микроелементи

При правилно хранене на майката, чрез кърмата на бебето се осигуряват всички необходими минерали и микроелементи.

Правилното развитие на детето, когато то се кърми е без да риск от предозирането на незрелите храносмилателна и отделителна система с минерали, микроелементи, витамини, въглехидрати и др.

Храната и напитките, с които се храни кърмачката са изключително важни за бебето.Те пряко се отразяват на качеството и количеството кърма. А кърмата е в основата на правилното развитие на детето и неговото здраве.

Уницеф, Министерство на здравеопазването в България и Световната здравна организация, препоръчват през първите шест месеца бебетата да бъдат хранени само с майчина кърма. Чай Лактеса ще Ви помогне за безпроблемно кърмене!

Билковите чайове Лактеса улесняват кърменето чрез стимулиране действието на пролактина, който е хормон отговорен за производството на майчина кърма. Също така, чайове Лактеса стимулират производството на хормона окситоцин, който е отговорен за слизането на кърма от млечните алвеоли до кърмачето по време на сукане. Билковите чайове Лактеса класик и Лактеса плюс стимулират сукателния рефлекс на кърмачето и придават приятен аромат на майчиното мляко.

Също така, чайовете подпомагат доброто храносмилане на кърмачето и неговата майка, и намаляват подуването и образуването на газове в храносмилателния тракт. Това четворно действие се получава благодарение на перфектно балансираните билкови формули с доказан ефект.
- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА