Свързващата сила на конфликтите между деца и родители – ЗОРНИЦА ТРИФОНОВА

ДАМСКИ СВЯТРОДИТЕЛИСвързващата сила на конфликтите между деца и родители - ЗОРНИЦА ТРИФОНОВА

Темата за конфликтите с децата винаги е актуална за родителите. Понякога всячески се опитваме да избягаме от тях или ни се виждат като голяма заплаха. Дали и как конфликтите ни свързват и подкрепят в общуването с децата ни? Може ли да преминаваме с лекота през тези моменти и да съхраняваме добрите взаимоотношения?

Зорница Трифонова е майка на три деца. Преди осем години се запознава и обучава в метода на Ненасилствена комуникация и емпатия на д-р Маршал Розенберг и се посвещава на разпространяване и популяризиране на общуването без агресия. От 2011г. е част от екипа на Communication Academy като водещ на обучения, семинари и лекции за родители и учители по емпатия и ненасилствена комуникация, както и занимания за деца за развиване на емоционална грамотност и интелигентност.

„След като открих ненасилствената комуникация и емпатията за мен общуването с децата ми се промени. Сега разпознавам и разбирам по- добре нужди и емоции зад поведението им и мога много по- лесно да се свържа с тях и да им помогна да преодолеят трудните моменти през които преминават. Благодарение на метода аз успявам да се подкрепям като родител като зачитам както своите нужди, така и нуждите на децата си. За мен ненасилствената комуникация не е просто метод, който използвам, когато имам нужда, то е начин на мислене и виждане на света около мен. Начин на живот.”

- реклама -spot_img

Енциклопедии за деца – един неповторим източник на знания

Като всички други книги, те са извор, от който малкото дете трябва да черпи...

‘ОТНОВО НА СНОУБОРД’: СЕМЕЙСТВОТО’ ЕП. 7

В днешното видео ви взимаме с нас на семейна почивка. Ще видите...

Семейството еп. 6 (‘Промяната’)

Ето тук / http://bit.ly/3qh5MNU / може да научите повече за оцветяващата терапия...

СЕДМИЧЕН ВЛОГ: ПОЧТИ НИ ИЗМАМИХА!

Тук може да научите повече за въздукопречиствателя ни на DAIKIN https://bit.ly/3578Hku Тениски Antoinette...