Бърз растеж на косата? Розмарин!

0
591

бърз растеж на косатаПолезни рецепти с розмарин

Лечебната мощ на билката розмарин е широко известна. Можете да се запознаете с богатото разнообразие от случаи, в които тя е безценен помощник за здравето ни в тази статия, а тук ще се запознаем с някои рецепти, приложението на които ще ни направи доволни и красиви.

За по-бърз растеж на косата
Смесваме една китка пресен розмарин със същото количество листа от коприва и лайка. Държим този букет в 40 % алкохол в продължение на десет дни. Когато изминат, прецеждаме и оставяте на тъмно и хладно място четиринадесет дни. Отварата, която ще се получи, използваме, за да масажираме главата три пъти седмично, а след употреба, измиваме. Подобрява кръвообращението, подпомага по-бързия растеж на косата, намалява пърхота.

За кожата
В половин литър вода добавяме две стъбла от розмарин и няколко розови листа, и кипваме водата. След като охладим течността, прибавяме сок от половин лимон и изцеден сок ок краставица, около десетина милилитра, но трябва да е пресен. Всичко се прецежда заедно. При съхранение на хладно, може да издържи една седмица. Полученият лосион се използва върху чиста кожа за тонизиране и освежаване. Бърз метод да се освежите след безсънна нощ.

При стрес
Може би сте чували за чудодейната сила на розмарина, при която, помирисвайки клонче от него, веднага ще почувствате облекчение и стресът ще остане в миналото. Ако все пак имате нужда от допълнителна борба с натрупаното напрежение, можете да се поглезите с топла вана с розмарин и лайка. Чаят от розмарин също е едно приятно, ароматно решение. Можете също така да си направите домашна ароматерапия, като в тенджера сложите вода, розмарин и лимон и оставите на тих огън. Скоро ще усетите как отделяните пари ви успокояват.

При безсъние
В случай, че трудно заспивате нощем или сънят изобщо не иска да дойде при вас, отново розмаринът идва на помощ. Достатъчно е да имате под ръка него близо до леглото си или да сложите върху възглавницата си няколко капки етерично масло от розмарин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here