Бърз растеж на косата? Розмарин!

КРАСИВИБърз растеж на косата? Розмарин!

бърз растеж на косатаПолезни рецепти с розмарин

Лечебната мощ на билката розмарин е широко известна. Можете да се запознаете с богатото разнообразие от случаи, в които тя е безценен помощник за здравето ни в тази статия, а тук ще се запознаем с някои рецепти, приложението на които ще ни направи доволни и красиви.

За по-бърз растеж на косата
Смесваме една китка пресен розмарин със същото количество листа от коприва и лайка. Държим този букет в 40 % алкохол в продължение на десет дни. Когато изминат, прецеждаме и оставяте на тъмно и хладно място четиринадесет дни. Отварата, която ще се получи, използваме, за да масажираме главата три пъти седмично, а след употреба, измиваме. Подобрява кръвообращението, подпомага по-бързия растеж на косата, намалява пърхота.

За кожата
В половин литър вода добавяме две стъбла от розмарин и няколко розови листа, и кипваме водата. След като охладим течността, прибавяме сок от половин лимон и изцеден сок ок краставица, около десетина милилитра, но трябва да е пресен. Всичко се прецежда заедно. При съхранение на хладно, може да издържи една седмица. Полученият лосион се използва върху чиста кожа за тонизиране и освежаване. Бърз метод да се освежите след безсънна нощ.

При стрес
Може би сте чували за чудодейната сила на розмарина, при която, помирисвайки клонче от него, веднага ще почувствате облекчение и стресът ще остане в миналото. Ако все пак имате нужда от допълнителна борба с натрупаното напрежение, можете да се поглезите с топла вана с розмарин и лайка. Чаят от розмарин също е едно приятно, ароматно решение. Можете също така да си направите домашна ароматерапия, като в тенджера сложите вода, розмарин и лимон и оставите на тих огън. Скоро ще усетите как отделяните пари ви успокояват.

При безсъние
В случай, че трудно заспивате нощем или сънят изобщо не иска да дойде при вас, отново розмаринът идва на помощ. Достатъчно е да имате под ръка него близо до леглото си или да сложите върху възглавницата си няколко капки етерично масло от розмарин.

- реклама -spot_img

4 погрешни схващания на тема избелване на зъби

Процедурата има своята специфика и гарантира резултати, а нашата информираност е от съществено значение,...

Как да изглеждате по-високи

Жените мечтаят да са високи и стройни за да могат да носят всяко облекло...

Съвети при избора на дамски обувки

Обувките с висока платформа са тайната тръпка на по-голямата част от модерните жени. Всяка...

Модните обувки при дамите

Модните обувки при дамите през последните два сезона се отличават със заострен нос и...