Червен конец за защита от лоши енергии

В световен мащаб броят на хората, намиращи упование в религиозното учение Кабала, непрекъснато расте. Един от най-разпознаваемите символи на това учение несъмнено е червеният конец, за който най-разпространено е вярването, че предпазва от лоши енергии. Често и голяма част от звездите на музикалната, а и филмовата сцена, носят този талисман на лявата си китка.

Кабала учи, че оцветената в червено нишка има силата да оказва влияние върху житейския път и привичките на отделната личност. Предпоставка е за сполучлив завършек на предприети начинания. Не само, че мощната енергия, която носи, засилва осъществяването на желанията, но и предпазва от лоши очи, уроки, и други прояви на отрицателно енергийно влияние.

Причината да е прието червеният конец да се слага на лявата ръка е свързана с разбиранията, че атаките от тъмната енергия идват отляво. По този начин конецът влиза в ролята на страж срещу мрачните сили и низките помисли.
Не е достатъчно, обаче, конецът просто да бъде вързан на ръката, за да заработи неговата защита. Важно е да се спазят определени правила. Червеният конец отключва своята сила, само когато е поставен от човек, с когото изпитвате взаимна искрена и безрезервна любов. Обикновено това са майка, баща, баба, дядо или друг много близък до сърцето ни човек.

Броят на възелчетата на червения конец е седем, а всяко от тях отговаря на отделен бог. По време на връзването, е важно да си пожелаете да бъдете защитени от негативни влияния и мисли.

Червени нишки със силен енергиен заряд могат да се купят от кабалистични центрове в много краища на света. Най-наситени с мощ защитни конци, обаче, си остават тези в град Нетивот, Израел. Те са изработени от нишката, която е обвивала гробницата на Рахил – една от предците на иудеите.

Разбире се, обикновен червен конец също може да ви послужи добре, ако в него е вложена позитивната енергия на човека, който ще ви го върже.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search