Червен конец за защита от лоши енергии

- реклама -spot_img

В световен мащаб броят на хората, намиращи упование в религиозното учение Кабала, непрекъснато расте. Един от най-разпознаваемите символи на това учение несъмнено е червеният конец, за който най-разпространено е вярването, че предпазва от лоши енергии. Често и голяма част от звездите на музикалната, а и филмовата сцена, носят този талисман на лявата си китка.

Кабала учи, че оцветената в червено нишка има силата да оказва влияние върху житейския път и привичките на отделната личност. Предпоставка е за сполучлив завършек на предприети начинания. Не само, че мощната енергия, която носи, засилва осъществяването на желанията, но и предпазва от лоши очи, уроки, и други прояви на отрицателно енергийно влияние.

Причината да е прието червеният конец да се слага на лявата ръка е свързана с разбиранията, че атаките от тъмната енергия идват отляво. По този начин конецът влиза в ролята на страж срещу мрачните сили и низките помисли.
Не е достатъчно, обаче, конецът просто да бъде вързан на ръката, за да заработи неговата защита. Важно е да се спазят определени правила. Червеният конец отключва своята сила, само когато е поставен от човек, с когото изпитвате взаимна искрена и безрезервна любов. Обикновено това са майка, баща, баба, дядо или друг много близък до сърцето ни човек.

Броят на възелчетата на червения конец е седем, а всяко от тях отговаря на отделен бог. По време на връзването, е важно да си пожелаете да бъдете защитени от негативни влияния и мисли.

Червени нишки със силен енергиен заряд могат да се купят от кабалистични центрове в много краища на света. Най-наситени с мощ защитни конци, обаче, си остават тези в град Нетивот, Израел. Те са изработени от нишката, която е обвивала гробницата на Рахил – една от предците на иудеите.

Разбире се, обикновен червен конец също може да ви послужи добре, ако в него е вложена позитивната енергия на човека, който ще ви го върже.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА