Лечебна кал и луга – приложение

ЗДРАВИЛечебна кал и луга - приложение

Най-ефективната профилактика или лечение с природни средства на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити, синузити, възпаления в устната кухина, парадонтоза и др. е да отидете на море в Поморие. Там е безценното находище на лечебна кал и луга без аналог в света. Научно доказано е, че лугата и лечебната кал от ПОМОРИЙСКОТО ЕЗЕРО е с неповторими качества и състав. Тъжното е, че чужденците го знаят и оценяват повече отколкото българите.

За по-голяма ефикасност на лечението, профилактиката или почивката ви то непременно отидете на море в Поморие. Там ще може да се възползвате от лечебната кал и луга на самия плаж. Изключително приятно съчетание на почивка, лечение и профилактика. Поморийското езеро е на метри от бунгалата на Поморие и това е още едно предимство да сте близо и до езерото, и да сте на плажа. Всъщност Поморийското езеро и морето са разделени от плажна ивица и малка пътека. Ако условията на бунгала не ви устройват – в близост има и хотели.

На плажа до Поморийското езеро се практикуват две основни занимания – риболов и процедури с лечебна кал. Там на място може да научите много за начините на приложение и въздействие и на лугата, и на лечебната кал, и на солената вода.

4Първото нещо, което трябва да направите е да откриете начина как да се сдобиете с лечебното съкровище. Или нагазвате във водата на езерото и сами изваждате калта, или ще поискате помощ от останалите, които вече практикуват това. Лечебната кал е два вида – черна или по-скоро тъмно сива и светло сива. По-тъмната лечебна кал е за краката и гърба, по светлата е за по-нежните места – лице, гърди, корем. Важно е да се знае, че кал в областта на сърцето не бива да се слага.

Някои мажат с лечебна кал и косата си.

Схемата за прилагане на лечебна кал е да нанесете калта по тялото си поне за 20 минути. Друг ориентир е да стоите с калта докато тя изсъхне върху вас. Намазвате се с по-дебел слой. След 20 минути или след пълно изсъхване се изкъпвате в морето.

По-ефикасната схема е да сте се сдобили с луга (не е невъзможно). Нанасяте лугата по цялото си тяло и стоите така 20 минути, докато тя изсъхне и стане на малки кристалчета по тялото ви. След това се намазвате с лечебната кал и стоите още 20 минути. При пълно изсъхване се изкъпвате в морето или езерото.

Добре е тези процедури да продължат поне 10-15 дни, за да има ефект. В случай че сте на морето за по-малко дни, може да си вземете кал и луга и да продължите вкъщи. Разбира се, така се намалява ефективността, но все пак е повече от нищо.

Трайността на лечебните свойства на лугата е десетилетия. Добре е да я съхраняване на тъмно, хладно и проветриво място в стъклен съд.

Трайността на лечебната кал е максимум до месец и то при правилно съхранение. След това, някои от лечебните й свойства намаляват. Правилното съхранение на лечебната кал е като се обогатява с луга след всяко отваряне на съда, в който я държите. Доливате малко луга и допълвате с вода от Поморийското езеро, така че да се покрие напълно. Това означава, че предварително трябва да си напълните и едно шише с вода оттам.

Като обобщение – използвайте морето като природен, лечебен, профилактичен и козметичен център. Поморийската лечебна кал и луга са истинско световно съкровище.

Още подробности по темата четете в други статии публикувани в сайта.

Калолечението въздейства не само върху определени болести, но и цялостно укрепва организма и имунната система.

 

Репортаж на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ 

- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...