Лечебна кал и луга – приложение

Най-ефективната профилактика или лечение с природни средства на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити, синузити, възпаления в устната кухина, парадонтоза и др. е да отидете на море в Поморие. Там е безценното находище на лечебна кал и луга без аналог в света. Научно доказано е, че лугата и лечебната кал от ПОМОРИЙСКОТО ЕЗЕРО е с неповторими качества и състав. Тъжното е, че чужденците го знаят и оценяват повече отколкото българите.

За по-голяма ефикасност на лечението, профилактиката или почивката ви то непременно отидете на море в Поморие. Там ще може да се възползвате от лечебната кал и луга на самия плаж. Изключително приятно съчетание на почивка, лечение и профилактика. Поморийското езеро е на метри от бунгалата на Поморие и това е още едно предимство да сте близо и до езерото, и да сте на плажа. Всъщност Поморийското езеро и морето са разделени от плажна ивица и малка пътека. Ако условията на бунгала не ви устройват – в близост има и хотели.

На плажа до Поморийското езеро се практикуват две основни занимания – риболов и процедури с лечебна кал. Там на място може да научите много за начините на приложение и въздействие и на лугата, и на лечебната кал, и на солената вода.

4Първото нещо, което трябва да направите е да откриете начина как да се сдобиете с лечебното съкровище. Или нагазвате във водата на езерото и сами изваждате калта, или ще поискате помощ от останалите, които вече практикуват това. Лечебната кал е два вида – черна или по-скоро тъмно сива и светло сива. По-тъмната лечебна кал е за краката и гърба, по светлата е за по-нежните места – лице, гърди, корем. Важно е да се знае, че кал в областта на сърцето не бива да се слага.

Някои мажат с лечебна кал и косата си.

Схемата за прилагане на лечебна кал е да нанесете калта по тялото си поне за 20 минути. Друг ориентир е да стоите с калта докато тя изсъхне върху вас. Намазвате се с по-дебел слой. След 20 минути или след пълно изсъхване се изкъпвате в морето.

По-ефикасната схема е да сте се сдобили с луга (не е невъзможно). Нанасяте лугата по цялото си тяло и стоите така 20 минути, докато тя изсъхне и стане на малки кристалчета по тялото ви. След това се намазвате с лечебната кал и стоите още 20 минути. При пълно изсъхване се изкъпвате в морето или езерото.

Добре е тези процедури да продължат поне 10-15 дни, за да има ефект. В случай че сте на морето за по-малко дни, може да си вземете кал и луга и да продължите вкъщи. Разбира се, така се намалява ефективността, но все пак е повече от нищо.

Трайността на лечебните свойства на лугата е десетилетия. Добре е да я съхраняване на тъмно, хладно и проветриво място в стъклен съд.

Трайността на лечебната кал е максимум до месец и то при правилно съхранение. След това, някои от лечебните й свойства намаляват. Правилното съхранение на лечебната кал е като се обогатява с луга след всяко отваряне на съда, в който я държите. Доливате малко луга и допълвате с вода от Поморийското езеро, така че да се покрие напълно. Това означава, че предварително трябва да си напълните и едно шише с вода оттам.

Като обобщение – използвайте морето като природен, лечебен, профилактичен и козметичен център. Поморийската лечебна кал и луга са истинско световно съкровище.

Още подробности по темата четете в други статии публикувани в сайта.

Калолечението въздейства не само върху определени болести, но и цялостно укрепва организма и имунната система.

 

Репортаж на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search