Природно лечение при разстройство

- реклама -spot_img

dafinov_list-610x300

Доброто здраве у всеки човек е тясно свързано с добре работещата храносмилателна система. Важно е метаболизмът, иначе казано, скоростта, с която се смила храната, която се приема, да бъде достатъчно бърза, за да се изхвърлят ежедневно хранителните отпадъци и токсини и в същото време – достатъчно умерена, за да не се обезводняваме. Има случаи, обаче, причинени или от развалена храна, или от прекомерна консумация на разхлабващи храни, или от нападнал ни стомашен вирус, когато метобилизмът започва да работи прекалено бързо. Тези случаи са популярни като стомашно разстройство или диария. Разбира се, има си хапчета против стомашно разстройство, но при тях винаги има странични вредни ефекти, независимо от това дали се проявяват веднага или след време. Затова е за предпочитане, синтетичните хапчета да се вземат, само ако нищо друго не може да помогне. А, всъщност, достатъчно чести са случаите, в които природно лечение при разстройство на стомаха дава добри резултати.
Тук ви представяме няколко метода за природно лечение при разстройство.

Домашна лимонада: Изстиства се сокът на един лимон, допълва се с вода, по-добре да е топла вода или леко хладка, но не студена, не и гореща. Добавя се лъжица мед и се разбърква, докато медът се разтопи. Всъщност, дори и само приемането на лъжица мед е в състояние осезаемо да успокои стомаха. Не е добра идея да я газирате чрез хлебна сода или каквито и да било други похвати – последното, което ви трябва по време на диария, е да пиете нещо газирано.

Плодът нар: Зрънцата на нара се консумират сурови, а от кората на нара се приготвя чай.

Дафинови листа: Вземаме три или четири дафинови листа и ги варим в продължение на 3-4 минути. След това ги запарваме за още 3-4 минути и пием получената отвара.

Ябълки: Разбира се, не сурови ябълки, тъй като те биха задълбочили проблема. Печени ябълки на фурна, задължително без захар – имайте предвид, че захарта е дразнеща при стомашно разстройство.

Оцет, сол, ракия: В 1 супена лъжица оцет се слага 1 щипка сол и това се изпива. Веднага след това се изпива и 1 супена лъжица ракия.

Успех!

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА