Полезни съвети

Полезни съвети за поддръжка на климатик Мидеа

Всеизвестен факт, е че климатиците могат да бъдат толкова вредни, колкото и полезни, но всъщност малко хора знаят как да поддържат и използват климатика си ефективно. Поради тази причина в следващите няколко реда ще Ви дадем полезни съвети за това как да поддържате и използвате максимално ефективно вашия климатик Мидеа.

Със сигурност малко хора са наясно с полезното действия на йонизацията и почти не използват тази екстра, която имат повечето климатици Мидеа. За тези, които спадат в тази града и не знаят за какво се използва йонизацията, накратко ще кажем, че чрез нея се освежава въздуха и се намалява прахта в стаята. Друга съществена подробност, която се подминава с лека ръка от собствениците на климатици Мидеа, е енергийната ефективност, от която зависят сметките, които ще плащаме, поради тази причина не трябва да се правят компромиси с цената, която ще отделим за покупката на климатик, защото ще го използваме дълго време, и е добре да осъзнаете, че всеки компромис, който сте направили относно функции на Вашия климатик ще Ви напомни за себе си рано или късно. Поддръжката на климатици Мидеа или на каквото и да е друга марка е изключително лесна, но всъщност малко хора я извършват. За да работи добре един климатик и да няма бъдещи проблеми, филтрите му трябва да се свалят и почистват поне един път в месеца, при положение, че климатика работи постоянно.

Бъдете сигурни, че ако изпълнявате тези елементарни на пръв поглед инструкции, вашия климатик ще се радва на дълъг и безавариен живот.

?Отис и асансьорът

Според много източници изобретателят на асансьора е американеца Е. Отис, но по-задълбочено изследване показва, че това не е съвсем така.
Отис изобретява не самите асансьори, а хитроумно устройство за спирането на машините при евентуално късане на тросовете. Това устройство представлявало две, монтирани във вертикалната шахта зъбчати рейки, по които се е движели специални механизми. При опънати тросове механизмите са въртели свободно, не препятствайки по никакъв начин движението на асансьора. Но ако асансьорните въжета по някаква причина се отпуснат, мощни пружини включвали спирачка, а механизмите спирали да се въртят, с което кабината надеждно се застопорявала в позицията, в която я заварвал инцидентът.

Искрено обнадежден от добрата перспектива на изобретението си, Отис основава собствено предприятие за производство на подемници. За голяма негова изненада, обаче, продукцията му не била толкова търсена, колкото той очаквал. Хората от онази епоха просто се бояли да ползват новите все още асансьори.

Отис не се отчайва, а за стопляне недоверчивостта на съвремениците си прибягва до реклама с драматичен оттенък за да засвидетелства безопасността на своя продукт.

Драматичната история се разиграла през 1854 година, на проведеното в Ню Йорк изложение, демонстриращо на широката публика последните научни и технически достижения на епохата. На отделеното му място Отис монтирал асансьор, който натоварил с внушително изглеждащи бъчви и сейфове, след което сам се покачил на платформата. Вдигнал се на определена височина, след което собственоръчно прерязал въжетата с добре наточен готварски нож. Платформата, от която се усмихвал Отис не мръднала от мястото си.
„Както виждате, господа, всичко е повече от безопасно!” – успокоил присъстващите американеца. На следващия ден всички вестници тръбили за гениалния рекламен трик на Отис. Не минало много време и поръчките заваляли като тропически порой през дъждовния сезон.

През 1873 година повече от 2 хиляди асансьора на фирмата Отис, назована така от синовете на предприемача след неговата смърт през 1861 година, били монтирани из американски офисни сгради, хотели и универсални магазини.
1878 година бележи монтирането на първия хидравличен асансьор на компанията Отис. През 1889 инженерите на фирмата изобретяват първия асансьор с електрическо задвижване. Подобни асансьори биват монтирани в повечето нюйоркски небостъргачи, в това число и Емпайър Стейт Билдинг.

Ерата на небостъргачите започва с построяването на 22 етажната Уърлд Билдинг, през 1890 година. Някой изследователи считат, че появата на небостъргачите е станала възможна единствено благодарение на появата на безопасни асансьори, чиито първи представител така драматично бива представен преди няма и половин век.
На световното изложение в Париж от 1900 година фирмата Отис демонстрира първия стъпаловиден ескалатор, създаден за обществено ползване от американския изобретател Чарлз Зибърг, който през 1910 година продава правата за своето изобретение на фирмата Отис.

Мебелите в ИКЕА и обзавеждане за баня

Наскоро се разходих до Икеа, тая на околовръстното (не знам дали има друга)
Има страхотни неща и идеи.
Аз най – вече се интересувам от обзавеждане за баня и определено съм доволен, че посетих тоя магазин.
Вярно, че някои неща са скъпички, но има и много изгодни неща.
Хванах някаква промоция на плочки за баня и гранитогрес или по скоро беше разпродажба на вече застаряла серия.
Харесах си и една душ – кабина, а отдавна си мислех да слагам такава. Взае х я за 350лв (пак намалена), а по другите магазини същата, или поне подобна, беше с около 100-тина лева по – скъпа. На щанда за душ – кабини имаше уникални модели, но и значително по – скъпи. Тая душ – кабина която купих вървеше с душ – конзола и това за пода (не знам как се казва). Вратите са стъклени и непрозрачни.

Сега остава да започна ремонта и след месец да се наслаждавам на новата си баня.
Моя съвет е всеки да обърне специално внимание на своята баня, статистиката говори че при средена продължителност на живот на човек от 68г. всеки един от нас прекарва средно между 2 и 4 години от живота си.

?Къде да открием качествени климатици midea

Чудите ли се от къде можете да купите качествени климатици Midea във Варна и то изключително достъпни цени? Търсите ли балансирано решение, както и редица други важни за вас фактори, които да осигурят надеждност за вас и вашето семейство?

Ето няколко неща, които ще ви помогнат да се справите перфектно с по-горната задача:

Търсете оторизиран дистрибутор на климатици Midea за Варна – едва ли искате да минавате през редица посредници и така да плащате комисионни на всички тях, макар да не си давате сметка за това. При това положение можете да се насочите към фирма „Ох-Миро“, която е основен дистрибутор на Мидеа за Варна и региона, които ще ви предложат най-изгодните цени за тази марка климатици.
Избирайки от кой да купите, то със сигурност трябва да прецените и неговия опит на пазара т.е. дали е отговорил на потребителските нужди и очаквания и за това се е задържал в бизнес. “Ох-Миро” е фирма с над 20 годишен опит в областта на предлагането на климатици и разполага с опитни и добре обучени специалисти, които са гарант за най-високо ниво на професионализъм.
Комплексни услуги, свързани с климатици. Добрите фирми от бранша няма просто да ви продадат климатик и да ви оставят да се спасявате, а точно обратното. Те ще се погрижат за професионалния монтаж на климатиците, тяхната поддръжка и консултации за това как да оперирате с тях максимално добре.
Цени на климатици – един от най-важните фактори при покупка на климатична, пък и каквато и да било друга техника си остава цената. Проучете пазара, за да откриете най-изгодните цени, за да спестите не малко средства.
Гаранции и отношение – от „Ох-Миро“ предоставят на клиентите си не просто отлично отношение и разбиране на спецификата на отделните случаи, а също така и уникална 5-годишна гаранция за закупените от тях климатици Midea, за да гарантират най-високо ниво на обслужване и крайно удовлетворение на потребителите.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search