Легендата на екстремния кайтсърф Ник Джейкъбсън идва в България!

Той ще бъде специален гост на Burgas Kite Cup 2021, на 26 и 27 юни.

Един от най-ексцентричните кайтсърфисти Ник Джейкъбсън ще посети страната ни на 26 и 27 юни. Кайтсърфистът ще бъде специален гост на Burgas Kite Cup 2021, част от Extreme week, който ще се проведе на плаж „Атанасовска коса“ в един от най-екстремните уикенди по родното Черноморие. Гостуването е с любезното съдействие на кмета на Бургас г-н Димитър Николов и Surf Shop Burgas.

Burgas Kite Cup 2021

Най-старата кайтсърф регата у нас, която е част от Extreme week, се организира от Бургаски морски клуб, община Бургас и се провежда от 2006 г. в морския град. В нея през годините специални гости са били много световноизвестни спортисти на кайт сцената, като Aaрън Хадлоу, Еъртън Козолино, Aлександро Клементе.

На 15-ото юбилейно издание на състезанието един от най-екстремните кайтъри в момента Ник Джейкъбсън ще направи няколко демоннстрации в Бургас. Организаторите предвиждат и специална лекция на тема “Премереният риск и безопасността във водата”, която ще запознае младите кайтсърфисти как да се съобразяват със средата на каране и с метеорологичните условия.
На събитието очакваме да видим и непобедимата легенда на българския кайтсърфинг – Красимир Карталов, състезател на Бургаски морски клуб.

Кой е Ник Джейкъбсън

34-годишният професионален кайтсърфист е роден в Дания, но прекарва голяма част от живота си в Кейптаун. Известен е със своя свободен стил на каране, сърфирайки не само във вода, а скачайки от високоетажни сгради в нея. От Европа до Южна Америка, каскадите му по градски обекти го правят един от истинските пионери в този спорт с репутацията на човек, скачащ от места, които никой друг не би посмял да приближи.
През 2020 г. печели сребърния медал на Red Bull King of the Air,  заедно с наградата на Mystic Most Extreme Move за емблематичния си трик, който му донесе 9/10 точки.
На 19 февруари 2017 г. в Кейптаун, Южна Африка, по време на сесия с ветрове от 40 възела, Ник скача до 28,6 метра височина за 8,5 секунди, което го прави световен рекордьор в дисциплината „най-висок скок с хвърчило“. Настоящият рекордьор е Мартен Хегер с 34,8 м.
Преди няколко години мечтата на Ник да скочи с хвърчило от върха на емблематичния 321-метров Burj Al Arab в Дубай, единственият седемзвезден хотел в света и един от най-високите хотели в света, се сбъдва със съдействието на Ричард Брансън.
През 2017 година Ник става първи на Red Bull King of the Air.


Ник Джейкъбсън е част от отборите на North Kiteboarding и Мystic, а при посещението си у нас, заедно с Surf Shop Burgas, ще представи най-новото кайт оборудване от марките за 2021 г.
Очкаваме да видим легендата на модерния спорт в България със съдействието на кмета на община Бургас г-н Димитър Николов на 26 и 27 юни.
Повече за събитието Burgas Kite Cup 2021, част от Extreme week, следете на страниците на Surf Shop Burgas и на Бургаски Морски клуб.

Материалът Легендата на екстремния кайтсърф Ник Джейкъбсън идва в България! е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search