Подхранване за повече цветове при цветята

ГРАДИНАПодхранване за повече цветове при цветята

Подхранване с рициново масло за повече и по-ярки цветове при цветята

 

По време на пъпкуване орхидеите и всички цъфтящи стайни растения може да се подхранват с разтвор от вода и рициново масло. Така те ще образуват повече, по-дълготрайни и по-ярки цветове.

В бутилка от два литра се налива вода със стайна температура. Водата трябва да е престояла или преварена. В нея се слагат две чаени лъжички рициново масло да престоят около час. Не се притеснявайте, че рициновото масло ще изплува на повърхността, все пак то е по-леко от водата. Но, внимавайте, не оставяйте рицина да престои повече от един час. Има опасност да се образува по-силна консистенция, която да изгори растението. След като рициновото масло е престояло във водата един час, разклатете енергично бутилката, така че двете съставки да се смесят добре и полейте цветето. Ако то цъфти веднъж годишно подхранването е един път в годината по времето, когато образува пъпки. Ако пък цъфти по-често подхранването с този разтвор може да се извършва на един-два месеца.

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: МИСИЯ – отгледай орхидея от бебе до възрастно растение

За всички, които харесват и обичат тези невероятно красиви и екзотични цветя, орхидеите предлагам...

Как се прави тор от коприва

Тор от Коприва (Urtica dioica)  24-часов извлек: взима се 1 кг прясна коприва (може да...

Грижи за растенията

3а повече светлина – Илюзията за непрекъснат приток на светлина ще постигнете, като обградите...

Направете си ефектен интериор с водни лилии и водни цветя

Експериментирайте с интериора във вашият дом, вила, градина с нещо изключително красиво и необичайно...