Плодове и сирена! Какво ще кажете?

- реклама -spot_img

За всяка празнична трапеза, независимо от повода, трябва да има специално кулинарно изкушение.

С КАКВИ ПЛОДОВЕ СЕ СЪЧЕТАВАТ РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ СИРЕНА?

Сирената се съчетават прекрасно с плодовете. Тези продукти просто са родени, за да вървят ръка за ръка. Затова ви предлагаме да видите как най-удачно да ги комбинирате, за да получите интересни вкусови решения.

Ябълки и Бри

Чудесно! Нарежете ябълките на тънки парчета и върху всяко сложете по тънка ивица сирене Бри. Постарайте се резените наистина да бъдат тънки, но не накъсани. Подходящи ябълки са сладките и сочни сортове.
Смокини и пушено сирене Гуада

Това съчетание е колкото необичайно, толкова и вкусно. Мекият обгръщащ вкус на смокините идеално пасва на опушеното и ароматно сирене Гуада.

Червени боровинки и моцарела
Сушените червени боровинки са много по-сладки от пресните. Освен това, последните са по-претенциозни по отношение на съчетанията със сирена, докато сушеният вариант може да се комбинира с всеки мек вид, като най-добре е това да бъде моцарела.

Камембер с бадеми, ябълки и круши
Сиренето Камембер има наситен вкус на краве мляко. Употребява се на стайна температура, а съчетанието му с бадеми, ябълки и круши спокойно може да наречем съвършенство.

Котиха с ягоди, банани и манго
Котиха е мексиканско твърдо сирене с лека зърнеста текстура и солен вкус. Поставете парченца от него върху ягоди, банани и манго и просто се насладете на вкуса.
Гуада в червена обвивка с ябълки, грозде, маслини или круши
Твърдото и достатъчно маслено сирене Гуада идеално се комбинира с маслините и мекия вкус на изброените по-горе плодове.

Пармезан и ананас
Пармезанът има грапава текстура, силен пикантен вкус с остра нотка на плодове и ядки. Поръсете парченца ананас с настърганото сирене и се отдайте на усещането.

Манчего с ябълки, бадеми и круши
Манчего е испанско сирене, което се прави от млякото на овце от едноименната порода. Трайността на продукта е от 60 дни до 2 години. В зависимост от това колко е узрял, се променя и вкусът. Например, манчего на 2 седмици има богат, но мек вкус, а сиренето, узрявало 3-6 месеца е леко сладникаво с привкус на ядки.

Пекорино Романо с круши и орехи
Съществуват няколко разновидности на сиренето Пекорино романо: италианците го правят от овче мляко, а американците – от краве. Трайността на продукта е от 8 месеца до година. Вкусът и ароматът му са сладки, докато е неузрял, а след престояване повече от 8 месеца се превръщат в остри и опушени.
Получавате и един бонус с идеята за тази комбинация във вид на рецепта
Нарежете 225 грама от пикантното сирене Пекорино със стайна температура на 8 тънки правоъгълни парчета.
Нарежете и 1 добре узряла круша на същия брой парчета и ги сложете върху сиренето. Затоплете 4 супени лъжици мед и с него полейте плодовете. Поръсете със смлян черен пипер и натрошени орехови ядки.
Гарантирана екзотика!

Синьо сирене с круши
Острото и солено синьо сирене се прави от сурово прясно краве мляко и е с трайност от 60 до 90 дни, ако се съхранява в съдове с регулируема температура.
плодове и сирена
***
Източник framar.bg

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА