Плодове и сирена! Какво ще кажете?

За всяка празнична трапеза, независимо от повода, трябва да има специално кулинарно изкушение.

С КАКВИ ПЛОДОВЕ СЕ СЪЧЕТАВАТ РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ СИРЕНА?

Сирената се съчетават прекрасно с плодовете. Тези продукти просто са родени, за да вървят ръка за ръка. Затова ви предлагаме да видите как най-удачно да ги комбинирате, за да получите интересни вкусови решения.

Ябълки и Бри

Чудесно! Нарежете ябълките на тънки парчета и върху всяко сложете по тънка ивица сирене Бри. Постарайте се резените наистина да бъдат тънки, но не накъсани. Подходящи ябълки са сладките и сочни сортове.
Смокини и пушено сирене Гуада

Това съчетание е колкото необичайно, толкова и вкусно. Мекият обгръщащ вкус на смокините идеално пасва на опушеното и ароматно сирене Гуада.

Червени боровинки и моцарела
Сушените червени боровинки са много по-сладки от пресните. Освен това, последните са по-претенциозни по отношение на съчетанията със сирена, докато сушеният вариант може да се комбинира с всеки мек вид, като най-добре е това да бъде моцарела.

Камембер с бадеми, ябълки и круши
Сиренето Камембер има наситен вкус на краве мляко. Употребява се на стайна температура, а съчетанието му с бадеми, ябълки и круши спокойно може да наречем съвършенство.

Котиха с ягоди, банани и манго
Котиха е мексиканско твърдо сирене с лека зърнеста текстура и солен вкус. Поставете парченца от него върху ягоди, банани и манго и просто се насладете на вкуса.
Гуада в червена обвивка с ябълки, грозде, маслини или круши
Твърдото и достатъчно маслено сирене Гуада идеално се комбинира с маслините и мекия вкус на изброените по-горе плодове.

Пармезан и ананас
Пармезанът има грапава текстура, силен пикантен вкус с остра нотка на плодове и ядки. Поръсете парченца ананас с настърганото сирене и се отдайте на усещането.

Манчего с ябълки, бадеми и круши
Манчего е испанско сирене, което се прави от млякото на овце от едноименната порода. Трайността на продукта е от 60 дни до 2 години. В зависимост от това колко е узрял, се променя и вкусът. Например, манчего на 2 седмици има богат, но мек вкус, а сиренето, узрявало 3-6 месеца е леко сладникаво с привкус на ядки.

Пекорино Романо с круши и орехи
Съществуват няколко разновидности на сиренето Пекорино романо: италианците го правят от овче мляко, а американците – от краве. Трайността на продукта е от 8 месеца до година. Вкусът и ароматът му са сладки, докато е неузрял, а след престояване повече от 8 месеца се превръщат в остри и опушени.
Получавате и един бонус с идеята за тази комбинация във вид на рецепта
Нарежете 225 грама от пикантното сирене Пекорино със стайна температура на 8 тънки правоъгълни парчета.
Нарежете и 1 добре узряла круша на същия брой парчета и ги сложете върху сиренето. Затоплете 4 супени лъжици мед и с него полейте плодовете. Поръсете със смлян черен пипер и натрошени орехови ядки.
Гарантирана екзотика!

Синьо сирене с круши
Острото и солено синьо сирене се прави от сурово прясно краве мляко и е с трайност от 60 до 90 дни, ако се съхранява в съдове с регулируема температура.
плодове и сирена
***
Източник framar.bg

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search