Хранене на бебето, кърменето и развитието на челюстта

ДАМСКИ СВЯТБЕБЕТОХранене на бебето, кърменето и развитието на челюстта

Храненето на бебето има много голямо значение не само за това то да расте и да има енергия, а и е пряко свързано с правилното оформяне на лицето. От начина на хранене на бебето зависят и зъбите. Красотата на лицето зависи от черепа и най-вече от челюстта.
Когато се родят, бебетата са с много слабо развит череп, защото все пак при раждането те трябва да могат да преминат през родовия канал. Е, за сметка на това, бебето се появява на бял свят с пълен комплект мозъчни клетки. Защото мозъчните клетки не се образуват след раждането, а преди това.

Кърмене на бебето

и развитието на челюстта му

Когато бебето се роди, то е с много малки челюсти. Долната челюст е особено малка и тя трябва да се развие. Отговорност на майката е челюстите на бебето да се завиват правилно. Това е много важно, защото има отношение след време и за зъбите, а те от своя страна за храносмилателната система.
Основна роля за правилното развитие на челюстите има кърменето. Когато майката кърми детето си, челюстите се развиват правилно, а от там и зъбите след това. Следователно и храносмилателната система ще функционира правилно, което е важно за общото здраве на човека до края на живота му.
Когато бебето се кърми, то прави движения, които развиват правилно лицевия череп.

Изкуствено хранене

Изкуственото хранене не е препоръчително, но когато е непреодолим проблема за кърменето, трябва да наподобява естественото хранене. Тоест, бебето трябва да се храни по възможно най-близкият до кърменето начин. Техниката на хранене е от изключително значение, а често се пренебрегва. И поради тази причина след време се стига до ортодонтски аномалии.
Най-често срещаният проблем е дълбоката (дистална) захапка, която е много вредна за зъбите. Тази аномалия се дължи на недоразвита долна челюст.

Изкуственото хранене и правилният начин за него

Когато бебето се храни с биберон, този процес трябва максимално да наподобява кърменето. Това означава, че продължителността на храненето с биберон трябва да е около 20 минути и през цялото време бебето да е в прегръдката на майката, близо до гърдите й. А биберонът трябва така да се държи, че бебето все едно се кърми. По този начин то активно движи челюстта си и тя се развива правилно.

Но все пак, ако имате недостиг на кърма, то стимулирате лактацията си с билков чай. Кърменето е незаменимо хранене не само за растежа и умственото развитие на бебето, но и за красивият и здрав външен вид на лицето му, зъбите и в последствие храносмилателна система.

Фондация „За майчино и детско здраве“ препоръчва Чай за увеличаване и поддържане на качествена кърма „ЛАКТЕСА“. Може да го закупите от аптеките или онлайн ето тукЧАЙ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА КЪРМАТА

Всички майки знаят, че биберонът може да навреди
След навършване на 2 години е много важно биберонът да излезе от употреба. Използването на биберон не е никак безопасно за зъбите и челюстта. Също така смученето на пръст е вреден навик, който създава не малко ортодонтски аномалии и проблеми. Но при смученето на пръст има и риск да се стигне до сериозни психически и социални проблеми.

Захранване с лъжичка

Когато бебето навърши шест месеца е време за лъжичката. Правилното хранене с лъжичка е когато детето изсърбва храната, на не тя да бъде изливана в устата му. Този начин на хранене с лъжичка подпомага изключително много правилното развитие на челюстите.

Статията е съставена със съдействието на ФОНДАЦИЯ ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Български блясък на филмовият фестивал в Кан!

Българска дизайнерка представи свои рокли на филмовия фестивал в Кан Успех за българска дизайнерка на...

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

ADIDAS С НОВА КОЛЕКЦИЯ СПОРТНИ СУТИЕНИ

ADIDAS С НОВА КОЛЕКЦИЯ СПОРТНИ СУТИЕНИ, С КОЯТО ПОДОБРЯВА ЖЕНСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ В СПОРТА • Проучванията...

Корсети за жени с малък бюст

  Корсетите са за жени с малък бюст идеално бельо – експертите са категорични. За...