Плодова вода

- реклама -spot_img

плодода вода Здравейте, И днес най-продаваната напитка при нас в Траториа Джорджо (италиански ресторант) е лимонадата, която прави нашият барман.
Тайната му рецепта явно действа доста освежително на всички. Виждам само усмихнати, ведри хора.

А аз се казвам Моника и ще се опитам поне веднъж на ден, да идвам тук и да си споделям с вас различни неща. Ще се радвам, ако и вие се включите , за да не се получава така, че си говоря сама.
Днес мога да ви предложа една интересна идея за плодова вода. Тя няма нищо общо с рецептата на бармана ни за лимонадата на Тратория Джорджо. Приготвянето й е бързо, лесно, достъпно и приятно. Взимате кана, пълна до половината с вода и слагате в нея нарязани плодове. Плодовете може да са от едни вид – например само резенчета лимон. Но може да направите и микс – парченца ябълки, лимони, сливи, круши, праскови, кайсии… Изобщо плодове според предпочитанията. Количеството плодове също е въпрос на ваша преценка. Ако искате по-наситен плодов вкус и аромат, ще сложите повече плодове.
Само за ориентир – за 1 литър вода, дори и едно резенче лимон оставя траен вкус и аромат. След като добавите плодовете, допълнете каната с лед. Може да сложите и по-малко лед и да я допълните с вода. Каната може да допълвате с вода няколко пъти преди да смените плодовете. А плодовете може да си ги хапнете или да си направите нектар, като ги пасирате. Между другото ябълките имат свойството да пречистват водата.

Е, това е от мен за днес. Утре пак!

А на вас тази идея за плодова вода допада ли ви? Направете си!
Приятна и освежаваща е! Споделете я!

Целувки, Моника

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА