Защо е важно да цените своя хладилник?

Хладилникът е един от многото уреди, които използваме ежедневно. Към него посягаме постоянно – у дома, в работата, в обществени заведения за хранене, кафенета, закусвални и т.н. Дотолкова сме свикнали с неизменната услужливост на хладилника, че спокойно можем да кажем, че повечето от нас го приемат за даденост.

Всъщност, до не много отдавна хладилникът дори не е съществувал, а когато се е появил неговият пръв прототип, само малцина са могли да си позволят да го имат. В началото на миналия век, дори идеята за студена напитка в горещ ден е била еретична, а храната се е съхранявала чрез обилно осоляване или съхранение в мазета и дупки. Днес много болести, причинени от хранителни отравяния са останали в миналото, именно, благодарение на хладилника.

Защо трябва да цените своя хладилник?

Принципно трябва да цените своя хладилник, независимо каква марка е той, защото благодарение на него имате студена напитка или лед, с който да я охладите, а също и храна, която можете да консумирате, без никаква опасност за здравето, дори седмица или две, след като сте я оставили в хладилника.

Ако, обаче вашият хладилник е от качествена марка, трябва да го цените много повече. Определено качествените хладилници не са евтини уреди, но пък за сметка на това ви дават много повече. Ако притежавате хладилник или фризерот качествена марка, значи сте запознати с технологиите Bio Fresh, No Frost или Smart Frost, които дават на охлаждането и съхранението на храната изцяло нов облик. Качествените хладилници са едно изцяло ново измерение в охладителните уреди, което просто не бива да бъде приемано за даденост.

Всеки път, когато извадите от хладилника добре охладена напитка, свежа и прясна салата или плод, съхранил изцяло вкусовите си качества и аромати, трябва да бъдете дълбоко благодарни, че живеете във век, в който можете да се радвате на такова удобство. Всеки път, когато се наложи да почистите своя хладилник, трябва да бъдете благодарни, че имате уред, който изисква минимално внимание и грижа от ваша страна.

Как да благодарим на своя хладилник?

Няма нужда да изричате своята благодарност към хладилника, просто го използвайте внимателно, нежно и с уважение. Винаги спазвайте стриктно указанията на производителя за транспортиране, позициониране и експлоатация. Никога не се отнасяйте грубо – не блъскайте вратата му, не го оставяйте дълго отворен, пазете гумените му уплътнения здрави, щадете неговия компресор и пазете неговото външно покритие, за да бъде вашият хладилник полезен дори със своята естетическа стойност.
Марковият хладилник – най-добрият уред за младото семейство

Новото семейство и нанасянето му в ново жилище – това е един от най-вълнуващите моменти през целия човешки живот. Но това не е само радост и вълнение, а също така и много грижи и безкрай нови отговорности. Нанасяйки се в ново жилище, вие трябва да се погрижите за всичко от мебелите, през боядисването, та чак до техниката. Сред основните уреди без които не може е и новият хладилник. А какъв по-добър избор за младото семейство от хладилник скъпа марка?

Най-добрите възможни цени…

Причината която кара много млади семейства да изберат разумен хладилник е една и е много проста. Обикновено младите хора не могат да си позволят големи разходи и трябва да си правят сметката, защото в повечето случаи те разполагат с ограничени финансови възможности. Това автоматично ги прави по-разумни и ги кара да изчисляват по-добре когато купуват някакъв уред за дома. Обикновено немската техника се радва на много голям интерес, защото тя съчетава надеждност и цена в едно по един оптимално добър начин. Изборът на хладилник немска марка в този случай е много удачен, защото при немската марка получавате изключително високо качество на цена, която малко брандове могат да предложат.

Няма връзка между цените и качеството…

Много от младите хора избират да си купят хладилник от позната марка, защото знаят, че често няма връзка между цената и качеството. Всеки знае, че всички модели и марки хладилници, от най-евтините до най-скъпите, предлагат най-високо качество на продукта, но разликата в цената между най-евтините и най-скъпите модели може да е огромна в зависимост от това колко допълнителни екстри предлагат моделите. В случай, че младото семейство разполага с ограничени възможности, то може да се откаже от много екстри и да се насочи дори към модели, които се предлагат за цени около 300 лева. За сметка на това, качеството няма да мръдне дори и на милиметър. Но нямма да има някои функционалности.

Хладилник , какъв – за да подхожда идеално на вашите нужди…

Изборът на скъпа марка хладилник може да е много добро решение за младото семейство и по друга причина. Младите хора често живеят в по-малки жилища, защото в наши дни е трудно да се намери нещо на добра цена. От тук идва и необходимостта да се съобразявате с наличното пространство за всяко нещо, което купувате. Ако си изберете марка, която има всякакви размери, то пред вас ще се разкрие много по-голямо разнообразие от продукти, отколкото ако разгледате моделите на която и да е друга марка с малък асортимент. Шансът да откриете нещо достатъчно функционално, но същевременно малко и спестяващо от ценната жилищна площ е много добър!

Хладилници за бизнеса

В търговията с хранителни стоки е много важен видът, класът и размерът на един хладилник, а в търговските обекти рядко може да се срещне само един брой от този безценен уред. В търговските обекти, в които се приготвя или продава храна, нейното правилно съхранение е не само желателно, но задължително, поради което изборът на хладилник е огромна отговорност.

Какви професионални хладилници се предлагат?

Немските марки заемат все по-голям дял от продажбите на уреди за бита у нас и това е напълно обяснимо, тъй като съотношението цена/качество при тях, кара все повече наши сънародници да се спират на едно, не чак толкова познато име. Уникалният дизайн и работни параметри на новите модели хладилници пък са причината, те да навлизат сериозно и в хранителния бизнес.

Професионалните хладилници дават едно уникално предимство на хранителните заведения – те са предназначени специално за целите на тяхната дейност. Фризерите тип ракла и големите хладилници с динамично охлаждане са едно чудесно решение за ресторанти, закусвални, столове и всякакви други обекти, в които се приготвя храна.

Предимството на професионалния хладилник се състои в неговата голяма вместимост и възможност за оптимално подреждане на всички компоненти, използвани в професионалните кухни. Това е едно невероятно удобство, благодарение на което всеки един продукт е съхранен правилно и поставен на своето място, така че да не се губи време в търсене на конкретен продукт, когато то е ограничено.

Другият тип професионални хладилници са охладителите за безалкохолни и леко алкохолни напитки, които намират приложение в хранителни заведения, магазини, кафенета и барове. Това са така наречените хладилни витрини, които позволяват на клиентите да се запознаят отблизо с асортимента на заведението. Както хладилниците, така и охладителите на марката притежават No Frost система за саморазмразяване, а голяма част от тях имат електронен дисплей, показващ моментната температура в уреда.

Различното при професионалните хладилници е високата товароносимост на рафтовете. Това е важно както за тежките хранителни продукти, така и за още по-тежките бутилки с напитки. Много от моделите, създадени специално за хранителния бизнес имат електронно управление и алармен сигнал при повреда на уреда – светлинен и звуков.

Немските марки навлизат сериозно в бизнеса с храни, защото предлага нещо много важно – качество на достъпни цени. Всеки ресторантьор, собственик на магазин за хранителни стоки или кафене ще оцени възможността да избере подходящия за своите конкретни нужди хладилник, включително посоката на отваряне на вратата, материалите на отделните компоненти и цвета, който ще подхожда най-добре на интериора.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search