Бунтът на майките прерасна в гражданско движение

ОБЩЕСТВОБунтът на майките прерасна в гражданско движение

Инициативата е на бизнесдамата и майка на 4 деца Стоянка Мавродиева

Национално гражданско движение, което да се бори за правата на българските майки и деца, обяви началото на своята дейност в Котел навръх честванията на 200-годишнината от рождението на великия българин Георги Раковски.
В процес е организационна работа по юридическото оформяне на документите по регистрация на движението,уточни инициаторката – бизнесдамата и майка на 4 деца Стоянка Мавродиева.

„Благодаря на всички български майки и техните семейства, които ме подкрепиха на изборите за народни представители на 04.04.2021 година! Благодаря на хората, които работеха неуморно за моята кампания и дадоха всичко от себе си! В Пловдив град събрахме повече от 2500 гласа, а в Пловдив област – повече от 3000 гласа. В Пловдив област събрахме повече преференции от водача на листата. Това говори, че майките са припознали моята кауза. Виждайки постигнатите резултати, майки от цялата страна се обаждат да ме подкрепят. Те ме мотивират да направим общонационално движение със структури в цялата страна. Заедно да работим в името на нашите деца“, допълни още тя.

По време на предизборната кампания Стоянка Мавродиева е имала срещи с много майки, които със сълзи на очите си споделяли своята нелека съдба и трудностите, през които са преминали, водени единствено от желанието да имат дете.

„Не мога да забравя думите на една майка, че вече десет години изплаща кредит от 50 000 лева за направени ин витро процедури. Не мога да забравя сълзите на една самотна майка, която изплака мъката си за лишенията, през които е преминала, за да отгледа сама детето си. Не мога да забравя стотиците майки, които споделяха, че не получават детски надбавки.

Вярата на хората в мен и социалната значимост на проблемите на българските майки и деца ме мотивираха да продължа своята обществена дейност. Имам една мечта! Искам да се възроди българската нация и държава. Искам държавата да осигури реална защита на бременните жени, да осигури ефективна подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми, да осигури детски надбавки за всички деца, чиито майки имат завършено средно образование, да увеличи размера на детските надбавки. Искам държавата да промени принципа на подпомагане на социално слабите семейства. Искам държавата да подпомага образованите майки, които отглеждат бъдещите граждани на нашата държава“, категорична е бизнесдамата.

Стоянка Мавродиева е щастлива майка на 4 деца и успешна бизнесдама. Завършила с отличие Английската езикова гимназия в Пловдив и пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Право“. Отлично владее английски и руски език.

Работила е като адвокат и управляващ партньор в една от големите адвокатски кантори в Пловдив, извършвала правно обслужване на общини от Пловдивска област. Специализирала е в областта на административното и търговското право. Била е и главен юрист на община Стамболийски.

През 2005 г. със съпруга й създават инвестиционна компания, която изкупува и обработва земеделска земя.

Снимки Личен Архив

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...