Органичен витамин д капсули

Групата на витамин Д представляват мастноразтворими стероидни витамини. Най-често се образуват се след излагане на ултравиолетови лъчи и това е причината да наричат витамин Д „слънчев“. Съществуват и храни, които могат да набавят количества на организма от него, както и хранителни добавки – витамин Д капсули.

Все по-малкото излагане на слънчева светлина възпрепятства неговото синтезиране и много хора страдат от недостиг на витамин Д. Всички препоръки за предпазване на кожата със слънцезащитен крем през лятото и покриването и с дрехи през пролетта и ранната есен, допълнително пречат на организма да си набави нужните количества от него.

Разбра се, тези препоръки са важни, но трябва да се намери баланс и да дадете шанс на тялото си да усвои витамин Д чрез слънчевите лъчи. В противен случай недостига му води до тежки здравословни усложнения.

Какви са ползите от витамин Д?

Този витамин има много съществена роля за поддържането на добро здравословно състояние на човек. Тук ще изброим само някои от неговите ползи:

Витамин Д се свързва с калция и фосфора в тялото на човек и подпомага усвояването им.
Засилва имунната система.
Предпазва от депресия и много други психични разстройства.
Намалява възможността за развитие на множествена склероза.
Подпомага както нервната система, така и мускулатурата и ги предпазва от възпаления.
Регулира нивата на кръвна захар и инсулиновата активност.
Намалява симптомите на астма.
Бори се активно със свободните радикали и намалява риска от развитие на различни видове рак.
Участва активно в заздравяването на зъбите и костите.

До какво води недостига на витамин Д?

Дефицита на този жизнено важен витамин може да доведе до появата на рахит при малките деца или остеопороза при възрастните хора. Липсата му се свързва и с високите стойности на кръвното, туберкулоза, Алцхаймер, Паркинсон, депресии, нисък имунитет, чести мускулни болки и травми, хронична умора, забавен растеж при подрастващите и др.

 

Какво представляват витамин Д капсули?

За всички хора, които страдат от недостига му (бременни, бебета, малки деца, възрастни хора, и пр.) е създаден продукт, който да им набавя нужното количество. Той е с напълно природни източници.

Във витамин Д капсули има два основни компонента – червени водорасли и органични гъби на прах. Хранителните вещества от тях се извличат с минимална обработка и без използването на никакви пестициди. Няма съставки с животински произход и това ги прави подходящи и за вегетарианци.

Органичните гъби на прах са най-добрият хранителен източник на витамин Д, а червените водорасли са уникален вид, който набавя нужното количество калций. Така витамин Д капсули се превръща в решение за всички хора, които страдат от дефицита му и с помощта на този продукт могат значително да стимулират имунната си система и цялостно да подобрят своето здраве.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search