Каква е ползата от камери в заведенията за хранене

Видеокамери се монтират на места, където има големи струпвания от хора. Заведенията за обществено хранене са точно такъв вид места, които предразполагат към масови посещения всеки ден. Ресторантите, баровете, музикалните клубове и закусвалните имат нужда от видеоконтрол, тъй като всички те работят с пари и стават обект на алчни погледи.

Там, където отиваме да пием и да ядем се срещаме и с много други човешки същества. На запад казват, че колкото повече хора има в дадено заведение, толкова по-интересно е то, но истината е, че струпванията могат да имат и своите тъмни черти.

Често дадено заведение може да заприлича на железопътен възел и тук можем да цитираме Йозеф Швейк, който казва „по гарите се е крало и пак ще се краде“. За да се предотвратят евентуални кражби и липси в заведението, е желателно да се постави видеонаблюдение, което да отговаря на всички изисквания за охрана.

Високите технологии ще помогнат да опазите оборота на заведението, а също така ще се погрижат и за сигурността на клиентите. Все пак в заведенията за хранене често се продава алкохол, който провокира посетителите да извършват противозаконни прояви.

Какви мерки могат да вземат клиентите?

Завистливите и алчни намерения най-често са насочени към чантите на хората. Последните имат два варианта, а именно да ги сложат на пода или на закачалката. Ние ви препоръчваме да държите собствеността си на пода между краката, защото само там тя може да бъде напълно сигурна и недостъпна за бандитите.

При положение, че обекта за обществено хранене разполага с видеокамери, тогава сигурността става двойна и дори някой да се опита да се наведе в близост до коленете ви, той ще бъде хванат от обективите и лесно заловен от охраната.

Сами разбирате колко е важен видеоконтролът и как ви помага да предпазите чанти и друг вид ръчен багаж. Освен това камерите могат да послужат и за разрешаване на казуси свързани с юмручни схватки.

Ако в дадено заведение се завърже ръкопашен бой, то най-добрия свидетел, който ще помогне при разследването е именно камерата, която вие сте поставили в помещението.

Какви са камерите, които може да използвате?

Има голям избор на камери снимащи обектите отвън и отвътре. Аналоговите, куполните, HD и IP камери са най-добрите възможности пред вас. Всички те държат цена на пазара за охранителна техника, но пък вършат много работа. За по-големите обекти, каквито могат да бъдат заведенията се препоръчват устройства с висока резолюция, така че да излъчват детайлна картина.

Много важно камерата да бъде защитена от посегателство с цел взлом. Куполните камери например са много устойчиви, тъй като са направени от метал и са добри прикрити. Черното стъкло на всяка от тях крие обектива и той не се вижда от посетителите ви.

В заключение

В нашия сайт ще намерите още информация относно различните видове видеокамери и записващи устройства, както ще може и да поръчате. Консултантите на фирмата ще ви запознаят с актуалните цени и оферти, така че да може да изберете най-доброто решение за вас и обекта, който управлявате. Сигурни сме, че заедно ще може да въведете ред и контрол в заведението, което управлявате.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search