Какво представляват балуните

- реклама -spot_img

Когато изграждате система за видеонаблюдение е необходимо да си набавите и някои аксесоари към нея, като един от задължителните е така наречените видео балуни или балун трансформатори, когато е необходимо да осъществите по-мащабен проект.

Тяхната роля е да гарантират преноса на сигнала по кабелите (FTP и UTF). Всъщност предназначението им се изразява главно в съгласуване на импедансите при налично съпротивление от 75 до 100 ома. Съгласуването се осъществява между всички компоненти на системата за видеонаблюдение – камерите, записващите устройства (видеорекордери или DVR платки) и изграденото трасе (кабелите).

Балуните са абсолютно необходими, особено ако ще изграждате по-голяма система, при която има разстояние над 50м между приемника и камерата. С тяхна помощ си осигурявате по-добро качество на изображението без смущения, а самата система функционира в пъти по-ефективно.

Съществуват няколко вида видео балуни – активни и пасивни. Избора между двата вида зависи изцяло то големината на системата за видеонаблюдение, която искате да изградите. Пасивните балуни се използват в случаите, които изискват малки разстояния между източника и приемника.

Активните се монтират, когато кабелното трасе е дълго и са подходящи за мащабни и сложни системи за видеонаблюдение. Сами разбирате, че главният параметър при избора ви на балун е разстоянието. Преди покупка трябва да се запознаете с възможностите му т.е на какво разстояние се предава сигнала без проблем и смущения.

Изграждането на една система за видеонаблюдение се осъществява главно от камери, DVR платки или рекордери и кабелно трасе. Въпреки това не трябва да подценявате този аксесоар и важността му и е необходимо да се бъдете внимателни при избора му.

Ако искате сами да си изградите системата за видеонаблюдение, ви съветваме да се запознаете внимателно с всяка една част то нея, защото от решаващо значение за функционирането и е правилната комбинация между всички компоненти в нея.

Добре би било да се консултирате със специалисти, които да ви насочат и ориентират. Това ще ви спести възможни усложнения и грешки, а с тях и допълнителни средства. А най-удачния вариант за вас е да поверите изграждането на системата за видеонаблюдение на професионална фирма. Така ще си гарантирате максимално добро изпълнение и ефективност.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА