Куполни камери гарантират доброто видеонаблюдение

Съществуват множество технологии използвани за защита на различните видове обекти, но едни от най-търсените на пазара, остават куполните камери, за които ще пишем днес. Полусферичната черупка наричана още купол съдържа механизмите и управляващите устройства благодарение на които се движи обектива и така ви снабдява с картина в реално време или на запис.

Подробности за тези камери може да прочетете или да закупите необходимата ви техника. Но нека не губим време, а да ви запознаем с основните качества на тази толкова специална технология, която стана истински хит на българския пазар в последно време.

Камерата ще ви осигури зрителен ъгъл до 360 градуса и детайлно изображение заради високата резолюция, която поддържа. Освен това тя е направена от здрав метал или пластмаса, които няма да позволят нейното надраскване, деформиране или кражба. Куполните камери притежават тъмно стъкло, което скрива движението на обектива и той става невидим.

Какви са другите плюсове на куполните видеокамери?

Обективът променя посоката на изгледа на 360° хоризонтално и 180° по вертикалата. Благодарение на тази функция се намалява нуждата от голям брой камери за видеонаблюдение на дадения обект. Територията ви ще бъде по 100% охрана и вие няма за какво да се притеснявате.

Друг съществен плюс, който няма как да скрием е издръжливостта на тези камери. Сигурните материали, от които са направени ги прави много трудни за вандалите, а кражбата им е допълнително затруднена, защото се монтират на тавана и са трудни за достъп.

Заради това, че са скрити в купол камерите са защитени от влага и прах. В същото време те са предпазени и от влошени климатични условия и издържат на много ниски температури.

Не бива да пренебрегваме и наличието на увеличител при наблюдението на даден обект. Той позволява на оператора да доближи хората или предметите, като разделителната способност е висока и изображението се вижда в детайли.

Нека разгледаме различните видове куполни камери

Статични – евтини и удобни за наблюдение на точно определен обект. Обективите тези камери не се въртят и обикновено те се ползват за следене на точно определено място. Чрез тях може да наблюдавате паркинг или дадена улица, като постоянно получавате информация, какво се случа на нея. Има доста компактни модели, от които може да избирате.

Въртящи се камери – те са малко по-скъпи от стационарните и могат да се въртят от девет до четиридесет градуса. Скоростта при смяна на позицията и диапазона са малки, но вършат работа при видеонаблюдение на средни по големина обекти.

Скоростни куполни камери – за тях може да се пише много, тъй като са може би най-добрия вариант за защита на вашия бизнес. Скоростта на въртене е до 300 градуса в една секунда и могат да предават цветно изображение в реално време или чрез записващо устройство. Имат лазерно насочване и добър дизайн.

В обобщение

Клиентът решава дали му трябват външни или вътрешни куполни камери. На пазара се намират такива с инфрачервено осветление помагащи при пълната липса на светлина. Без никакви съмнения куполната камера е ваш верен съюзник в борбата срещу престъпниците и техните намерения, така че не се колебайте да ги използвате там, където са най-необходими.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search