Как да изберем фирма за ремонт на покрива

Всеки панелен блок рано или късно е достигал до момент, в който да се наложи ремонтиране на покрива му от специализирана фирма. Това се случва в резултат от естественото стареене на материалите, които с времето се напукват, появяват се пролуки и дъждовната вода започва да създава проблеми на живущите, просмуквайки се към техните домове.
Чия е отговорността за направата на ремонт на покрива на блока?

Преди всичко останало, много важно е да се знае, че при проблем с покрива на един жилищен блок отговорността за извършване на ремонт е на всички собственици, а не само на онези, които живеят на високите етажи. Покривът, стълбището, асансьорът – всички те са обща отговорност на живеещите в блока.
Как да изберем подходящата фирма за ремонт на покрива?

Направете проучване

Разгледайте предложенията, които можете да откриете в интернет. Не отхвърляйте нито една възможност, защото така ще имате по голям избор.
Прочетете отзивите

Потърсете отзивите на различни хора в мрежата, но все пак не се доверявайте съвсем сляпо. Имайте предвид, че написаното може да е просто с рекламна цел и такива редовни и доволни клиенти изобщо да не съществуват. Както се казва, не всичко, което лети се яде.

Попитайте близки и приятели

Добре е да попитате вашите близки и приятели дали нямат предвид някоя фирма, която се занимава с ремонт на покриви. Важно е да избирате само измежду фирми, които имат повече доволни потребители. Нека и вашите съседи също да потърсят и да си направят списък с най- добрите предложения.

Обърнете внимание на града

В интернет можете да откриете фирми за ремонт на покриви от цялата страна. Подбирайте само тези, които работят на територията на вашия град. Имайте предвид, че повечето фирми действат локално, а ангажимент от друг град може да оскъпи услугата.

Обадете се на фирмата, която сте избрали

Нека дойдат и огледат мястото, след което да ви направят предложение за цената. Може и да ви излезе много по-изгодно на апартамент, отколкото сте си мислели.

Попитайте какви гаранции предоставят

Имайте предвид, че някои фирми извършват много качествени ремонти, които ще държат сградата суха поне 20 години, докато други свършват работата през пръсти и не е изключено още на следващата година да се наложи да ремонтират покрива повторно.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search