Как да продадем ръчно изработените сувенири по-бързо и лесно?

 

фотограф

За щастие все повече се завръщат художествените занаяти или, както е популярно да се нарича сега – хендмейд. Развиват се и като хоби, и като бизнес и като потребност.

Ръчно изработените вещи, независимо дали са стоки за бита, дрехи, бижута, сувенири, талисмани, пана и т.н., имат не само художествена стойност, но и носят своята положителна енергийна сила.

Вече не е тайна за никого, че всяка вещ, която е в дома ни, офиса или върху нас има своето въздействие върху живота и настроението ни. От значение са цветовете, материалите, както и начинът, по който са изработени. Това важи особено за сувенирите, украсата, декорацията, талисманите, портфейлите и чантите, както и за бижутата и дрехите, защото те са най-близко до личната ни енергия.
Така или иначе, изброените по-горе стоки се намират на пазара в два основни варианта – масово производство и ръчна изработка.

Ясно е, че от масовото производство не може да очакваме нищо добро в енергийно отношение, особено ако то е китайско. Като се започне от изкуствените и некачествени материали и се стигне до естетически не добре изглеждащите вещи, само това са достатъчни аргументи в полза на художествените занаяти. Да не пропускаме и здравословните проблеми, които могат да провокират евтините сувенири и декорация.
Ръчно изработените стоки (в най-голямата си част) са изработени от естествени материали – вълна, памук, лен, дърво, камък, цветя, естествена кожа, миди, глина, благородни метали. Ползвайки такива вещи, неминуемо ни носят положителна енергия. Предпазват ни от нежелани случки и настроения, от врагове и енергийни вампири, лоши думи и мисли и др.

За съжаление, обаче, в България пазарът се наводни с копия на български сувенири, украса, дрехи, мартеници, пана, дърворезба, декорация, особено празничната украса за големи празници, като Бъдни вечер, Нова година, Великден, Баба Марта и т.н., които са произведени в Китай.
Има доста сайтове, които продават онлайн, при това в доста големи количества, тези китайски стоки. Снимките им са толкова хубави и професионално направени, че привличат доста купувачи. Трудно се различава, че не е българско или ръчно производство.

Няколко опита на различни занаятчийски организации, да се преборят с това, че се допуска продажбата на български сувенири, произведени в Китай, които се представят за български, ръчно изработени, като се започне от мартениците, коледната украса, дърворезба, дървени лъжици и съдове от глина и всички характерни български сувенири и стоки за бита и се стигне до магнитчетата, останаха неуспешни. Обърнете внимание в градове с възрожденски дух като Трявна, Велико Търново, Мелник и други как повечето сувенири са всъщност внос от Китай, а не както ни лъжат търговците – произведени от занаятчии.

ВНИМАНИЕ!

От една страна е най-добре самият занаятчия да си продава стоките, но от друга – не. Няма как да се успява във всичко. Това е много работа и занимания. Но, ако все пак сте от тези, които сами продавате в интернет това, което произвеждате, то обърнете специално внимание на снимките. Те са задължителен елемент в онлайн търговията.
Едно от слабите места в онлайн продажбите с ръчно изработените вещи са снимките. В повечето случаи, този, който изработва стоките, той ги и продава. За радост, стават все повече хората, които започват да правят разлика и да ценят ръчно изработените стоки, както все повече стават и тези занаятчии, които правят свои онлайн магазини и предлагат възможността произвежданото от тях да се закупи в интернет. Ползват се и много платформи за обяви, както и специализирани онлайн базари за ръчно изработени вещи.

Но, както е ясно, за да се реализират повече онлайн продажби са нужни професионално направени снимки. Тук е и слабото място на повечето занаятчии. Снимането с телефон или фотоапарат, който не е професионален, драстично намалява вероятността да се продаде дадено бижу или сувенир. Често се случва дори цветовете да не отговарят на тези от снимката и от там да се стига до разочаровани клиенти. Има и още много причини, поради които професионално направените снимки продават много повече в интернет пространството, отколкото снимки, които сами си правите, дори и с хубав фотоапарат.
Ако и вие сте усетили как това, което изработвате, на живо е по-красиво, отколкото на снимка, то разбирате за какво става дума в тази статия.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ!

Как да продадем?

Направете снимки на това, което произвеждате, в професионално студио за модна фотография. Професионалният фотограф има не само ресурс от отлична техника, осветление и софтуер за обработка на кадрите, но и разполага с много знания, как се правят качествени снимки.
Независимо дали се занимавате като хоби с хендмейд или сте занаятчия, който се прехранва с таланта си, то и в двата случая е добре да се продава това, което изработвате. Нали това е целта?!
Да дадете на потребителите качествени стоки, изработени от естествени материали и носещи положителна енергия, дух и красота.

А и професионално направените снимки ще ви привличат все повече клиенти. Защото те се покажат продукта от няколко гледни точки, ще бъдат обработени, за да изпъкват реалните цветове и форми, ще се премахне излишният фон и ще бъдат приложени много други фотографски похвати. Това е една ценна инвестиция и за труда , и за творчеството ви, която ще остане в семейните и фамилни албуми. Но това е и един ресурс, с който може да си правите безплатна, но доста качествена реклама и в сайтовете за обяви, и в социалните мрежи, и да поддържате собствена фейсбук страница, както и за уеб сайта или електронния магазин, който, ако все още не сте направили, е време да задействате.

Вижте още статии за модната и професионална фотография тук http://photostudiobstyle.com

В категориите БЛОГ и ПОЛЕЗНО може да прочетете доста интересни неща, които да са ви от полза.

Пожелаваме успех в продажбите на всички, които се занимават с ръчна изработка, както и все повече положителни емоции на всички, които предпочитат да си купят например българска мартеница, която, така да се каже, не е произведена в Китай.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search