Как да продадем ръчно изработените сувенири по-бързо и лесно?

ХОБИКак да продадем ръчно изработените сувенири по-бързо и лесно?

 

фотограф

За щастие все повече се завръщат художествените занаяти или, както е популярно да се нарича сега – хендмейд. Развиват се и като хоби, и като бизнес и като потребност.

Ръчно изработените вещи, независимо дали са стоки за бита, дрехи, бижута, сувенири, талисмани, пана и т.н., имат не само художествена стойност, но и носят своята положителна енергийна сила.

Вече не е тайна за никого, че всяка вещ, която е в дома ни, офиса или върху нас има своето въздействие върху живота и настроението ни. От значение са цветовете, материалите, както и начинът, по който са изработени. Това важи особено за сувенирите, украсата, декорацията, талисманите, портфейлите и чантите, както и за бижутата и дрехите, защото те са най-близко до личната ни енергия.
Така или иначе, изброените по-горе стоки се намират на пазара в два основни варианта – масово производство и ръчна изработка.

Ясно е, че от масовото производство не може да очакваме нищо добро в енергийно отношение, особено ако то е китайско. Като се започне от изкуствените и некачествени материали и се стигне до естетически не добре изглеждащите вещи, само това са достатъчни аргументи в полза на художествените занаяти. Да не пропускаме и здравословните проблеми, които могат да провокират евтините сувенири и декорация.
Ръчно изработените стоки (в най-голямата си част) са изработени от естествени материали – вълна, памук, лен, дърво, камък, цветя, естествена кожа, миди, глина, благородни метали. Ползвайки такива вещи, неминуемо ни носят положителна енергия. Предпазват ни от нежелани случки и настроения, от врагове и енергийни вампири, лоши думи и мисли и др.

За съжаление, обаче, в България пазарът се наводни с копия на български сувенири, украса, дрехи, мартеници, пана, дърворезба, декорация, особено празничната украса за големи празници, като Бъдни вечер, Нова година, Великден, Баба Марта и т.н., които са произведени в Китай.
Има доста сайтове, които продават онлайн, при това в доста големи количества, тези китайски стоки. Снимките им са толкова хубави и професионално направени, че привличат доста купувачи. Трудно се различава, че не е българско или ръчно производство.

Няколко опита на различни занаятчийски организации, да се преборят с това, че се допуска продажбата на български сувенири, произведени в Китай, които се представят за български, ръчно изработени, като се започне от мартениците, коледната украса, дърворезба, дървени лъжици и съдове от глина и всички характерни български сувенири и стоки за бита и се стигне до магнитчетата, останаха неуспешни. Обърнете внимание в градове с възрожденски дух като Трявна, Велико Търново, Мелник и други как повечето сувенири са всъщност внос от Китай, а не както ни лъжат търговците – произведени от занаятчии.

ВНИМАНИЕ!

От една страна е най-добре самият занаятчия да си продава стоките, но от друга – не. Няма как да се успява във всичко. Това е много работа и занимания. Но, ако все пак сте от тези, които сами продавате в интернет това, което произвеждате, то обърнете специално внимание на снимките. Те са задължителен елемент в онлайн търговията.
Едно от слабите места в онлайн продажбите с ръчно изработените вещи са снимките. В повечето случаи, този, който изработва стоките, той ги и продава. За радост, стават все повече хората, които започват да правят разлика и да ценят ръчно изработените стоки, както все повече стават и тези занаятчии, които правят свои онлайн магазини и предлагат възможността произвежданото от тях да се закупи в интернет. Ползват се и много платформи за обяви, както и специализирани онлайн базари за ръчно изработени вещи.

Но, както е ясно, за да се реализират повече онлайн продажби са нужни професионално направени снимки. Тук е и слабото място на повечето занаятчии. Снимането с телефон или фотоапарат, който не е професионален, драстично намалява вероятността да се продаде дадено бижу или сувенир. Често се случва дори цветовете да не отговарят на тези от снимката и от там да се стига до разочаровани клиенти. Има и още много причини, поради които професионално направените снимки продават много повече в интернет пространството, отколкото снимки, които сами си правите, дори и с хубав фотоапарат.
Ако и вие сте усетили как това, което изработвате, на живо е по-красиво, отколкото на снимка, то разбирате за какво става дума в тази статия.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ!

Как да продадем?

Направете снимки на това, което произвеждате, в професионално студио за модна фотография. Професионалният фотограф има не само ресурс от отлична техника, осветление и софтуер за обработка на кадрите, но и разполага с много знания, как се правят качествени снимки.
Независимо дали се занимавате като хоби с хендмейд или сте занаятчия, който се прехранва с таланта си, то и в двата случая е добре да се продава това, което изработвате. Нали това е целта?!
Да дадете на потребителите качествени стоки, изработени от естествени материали и носещи положителна енергия, дух и красота.

А и професионално направените снимки ще ви привличат все повече клиенти. Защото те се покажат продукта от няколко гледни точки, ще бъдат обработени, за да изпъкват реалните цветове и форми, ще се премахне излишният фон и ще бъдат приложени много други фотографски похвати. Това е една ценна инвестиция и за труда , и за творчеството ви, която ще остане в семейните и фамилни албуми. Но това е и един ресурс, с който може да си правите безплатна, но доста качествена реклама и в сайтовете за обяви, и в социалните мрежи, и да поддържате собствена фейсбук страница, както и за уеб сайта или електронния магазин, който, ако все още не сте направили, е време да задействате.

Вижте още статии за модната и професионална фотография тук http://photostudiobstyle.com

В категориите БЛОГ и ПОЛЕЗНО може да прочетете доста интересни неща, които да са ви от полза.

Пожелаваме успех в продажбите на всички, които се занимават с ръчна изработка, както и все повече положителни емоции на всички, които предпочитат да си купят например българска мартеница, която, така да се каже, не е произведена в Китай.

- реклама -spot_img

Оферти за хотели във Варна

Хотелското настаняване никога не е било по-лесно след като можете да избирате измежду изключително...

Почивка на море 2017 Южно Черноморие

Южното Черноморие ще ви впечатли и накара да искате да се завръщате отново и...

Празничен уют с 100% вълнени торбички

Лимитирана серия за празнична украса на дома, офиса, заведението или супер подарък за приятели...

Донесохте ли си миди от морето?

Събрахте си и си донесохте миди от морето? И сега се чудите какво да...