Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

СЪБИТИЯФестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър

Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на българските илюзионисти – 1 април и ще даде сцена на младите таланти на 1 и 2 април във Вариететния театър, съобщава ВИП Комюникейшън.

Идеята е на Клуба на илюзионистите, създаден преди 47 години и прераснал в Съюз на илюзионистите в България.
Fire magic festival ще покаже приемственост в илюзионното изкуство и символичното предаване на магичния огън от едно поколение на друго.

Целта на фестивала е да провокира младите таланти да се потопят в магията на предходните поколения илюзионисти, както и да създадат нови разработки на класически произведения. В конкурсите всеки ще може да премери сили във всички жанрове и категории на сценичната магия. Продуцентите от „Нова българска магия“ отварят границите и създават нова форма на представяне на българското илюзионно изкуство с цел приобщаване на творци от целия свят и най-вече от Балканите, с които поддържат дългогодишна творческа и артистична дейност.

Магичната академия, която събира изтъкнати български илюзионисти, ще връчи престижното отличие на бляскава церемония „Илюзионист на годината“, „Изгряваща звезда“ и „Любимец на публиката“. Най-добрите изпълнения от конкурсната програма ще получат статуетки и дипломи със знака на фестивала. Ще има и специални награди за изключителен принос и особени заслуги на Академията за илюзионно изкуство. Училище за фокуси „Stars of the magic“ ще предостави специална награда – едногодишен курс за обучение.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Съюза на илюзионистите в България, САБ и Министерството на културата. Ще има гости от чужбина и председателите на балканските клубове. Събитието ще представи и магичен базар и изложба на магически реквизити и артефакти на доайени на българската магия.

Фестивалът ще омагьоса сцената на Вариететния театър в София, бул. „Искърско шосе“ 13, а по време на шоуто гостите ще се насладят на номинирания за „Икар“ спектакъл „Уеб бурлеска“. Продуценти на фестивала са Десислава Димитрова – Шехерезада и Борислав Борисов – Боби Шоу.

Материалът Фестивал на магията дава рамо за млади таланти е от НОВИНИ.

- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...

Пазителите на традициите в занаятите ще бъдат отличени от Balkan Business Awards 2022

Банско става столица на Балканите за церемонията в петък Пазителите на традициите и занаятите ще...