Няколко полезни съвета за енергоспестяване!

ДОМНяколко полезни съвета за енергоспестяване!

Всички медии като че ли в хор тръбят – поскъпване на тока! Всяка година електричеството, което достига до домовете ни става все по-скъпо и по-скъпо, а стандарта ни на живот, като че ли върви в обратно пропорционална зависимост. Не едно и две домакинства са притиснати до стената с първия паднал сняг. Как да спестим, как да живеем по-икономично и с мисъл за тези след нас. Не е реално разхищенията на електроенергия да са неизмерими и в същтото време поредната екологична криза да ни се размине. Съгласете се, трябва нещо да се промени!

Ако погледнем процентното съотношение на изразходваната енергия в дома ни за първия зимен месец, обема за отопление заема до 80% от цялата месечна фактура. Време е да започнем своите първи крачки в енергоспестяването на топлина.

Ето няколко съвета за разумно пестене от отопление:

Енергийно неефективните зони в дома ни определено са стените, пода, прозорците. Погрижете се да поставите добра толоизолация в тези зони и ще се радвате на по-висока топлина, постигната с по-малък разход на енергия.

Там, където има не добре уплътнена дограма – уплътнете я! В зоната под прозореца може да поставите конвекторна печка. Моделите на пазара са много. Дизайна им е съобразен с малкото пространство и с нуждата на дома ни да изглежда красив и елегантен. Конвектори на водещи марки ще ви осигурят стилен дизайн и мека топлина в пространството. На българския пазар ще откриете доказани карки, чиито предложения са приемливи за всеки джоб. Конвекторите са машини от ново поколение, които освен висока технология и стилен дизайн, са ваш партньор и в енергоспестяването. Те осигуряват до 30% по-висока топлина в дома.

Съвета на специалистите, как да спестим от сметките за ток е прост: подменете всички неефективни ел уреди и ги заменете с отоплители с висок коефициент на полезно действие. Климатиците, конвекторните уреди, подовото отопление, лъчистите електрически уреди са подходящи предложения. Те ще ви служат вярно, надеждни са и сред тях, конвекторните уреди се отличават с най-ниска опасност от възникване на пожар. За това се грижи термостат монтиран на самия уред, който изключва подаването на ток към уреда при закрит датчик или при постигната максимално зададена температура на помещението. Сигурност и икономия в едно.

- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...