-2.1 C
София
30 януари 2023
HomeРЕМОНТИКакво е полезно да знаем за ремонта на скатни покриви?

Какво е полезно да знаем за ремонта на скатни покриви?

Date:

Извършването на ремонт на скатни покриви е една дейност, която не бива да пренебрегваме, ако желаем да се радваме на комфорт и уют в нашия дом. Днес ще ви предложим кратко описание на основните моменти при ремонт на покриви от този тип с идеята да придобиете обща представа и да се информирате поне за базисната концепция на този процес.

Първият етап след очевидните разкривания и поправка на самата конструкция, които следва да реализирате е полагането на битумен грунд. Добра практика при грундирането е да използвате продукти, които са директно готови за употреба, без да се налага тяхното разреждане. Също чудесна идея си остава и двустранното грундиране при ремонт на скатен покрив т.е. трябва да грундирате както от външната страна, така и от вътрешна такава. Идеята, която инициираме с грундирането на покривната конструкция е да предпазим по-дълго дървото от ефекта на времето (в климатичния и времеви смисъл на думата) т.е. от ускорено гниене. При тези дейност е добре да дадете време на самия грунд да изсъхне, за да не компрометирате цялата процедура.

Следващият етап е този, при който ни предстои да положим самата хидроизолация. При избора на материали за тази дейност е добре да изберете рулонна хидроизолация, която е поне няколко милиметра дебела, например над 3-4, без това да включва посипващата част, формираща крайната дебелина на слоя.

След като сме положили хидроизолацията в процеса по ремонт на скатни покриви, то идва времето и на битумните керемиди. В зависимост от спецификата на вашия покрив е добре да прецените, дали да ги залепите, или заковете, за да сте сигурни в крайния успех на своята мисия. Най-често изборът зависи от самия наклон на конструкцията, но е добре да потърсите консултант, който да ви посъветва експертно в тази насока.

Ако сте решили да лепите битумни керемиди при ремонт на покрив, то добре е да обърнете внимание на ефективно залепващата се площ. Колкото по-голяма е тя, толкова по-добре. Най-добрият вариант си остават битумните керемиди, които са с цяла лента, която позволява и най-надеждно залепване към конструкцията.

Всеки ремонт на скатен покрив има свои отделни специфични предизвикателства и е наистина по-добре да се повери на фирма, специализирана в този тип дейности.

VIP MEDIA
VIP MEDIA
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg