Какво е полезно да знаем за ремонта на скатни покриви?

Извършването на ремонт на скатни покриви е една дейност, която не бива да пренебрегваме, ако желаем да се радваме на комфорт и уют в нашия дом. Днес ще ви предложим кратко описание на основните моменти при ремонт на покриви от този тип с идеята да придобиете обща представа и да се информирате поне за базисната концепция на този процес.

Първият етап след очевидните разкривания и поправка на самата конструкция, които следва да реализирате е полагането на битумен грунд. Добра практика при грундирането е да използвате продукти, които са директно готови за употреба, без да се налага тяхното разреждане. Също чудесна идея си остава и двустранното грундиране при ремонт на скатен покрив т.е. трябва да грундирате както от външната страна, така и от вътрешна такава. Идеята, която инициираме с грундирането на покривната конструкция е да предпазим по-дълго дървото от ефекта на времето (в климатичния и времеви смисъл на думата) т.е. от ускорено гниене. При тези дейност е добре да дадете време на самия грунд да изсъхне, за да не компрометирате цялата процедура.

Следващият етап е този, при който ни предстои да положим самата хидроизолация. При избора на материали за тази дейност е добре да изберете рулонна хидроизолация, която е поне няколко милиметра дебела, например над 3-4, без това да включва посипващата част, формираща крайната дебелина на слоя.

След като сме положили хидроизолацията в процеса по ремонт на скатни покриви, то идва времето и на битумните керемиди. В зависимост от спецификата на вашия покрив е добре да прецените, дали да ги залепите, или заковете, за да сте сигурни в крайния успех на своята мисия. Най-често изборът зависи от самия наклон на конструкцията, но е добре да потърсите консултант, който да ви посъветва експертно в тази насока.

Ако сте решили да лепите битумни керемиди при ремонт на покрив, то добре е да обърнете внимание на ефективно залепващата се площ. Колкото по-голяма е тя, толкова по-добре. Най-добрият вариант си остават битумните керемиди, които са с цяла лента, която позволява и най-надеждно залепване към конструкцията.

Всеки ремонт на скатен покрив има свои отделни специфични предизвикателства и е наистина по-добре да се повери на фирма, специализирана в този тип дейности.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search