Енциклопедии за деца – един неповторим източник на знания

Като всички други книги, те са извор, от който малкото дете трябва да черпи щедро и от малко

Много родители смятат, че децата трябва да отраснат преди да се запознаят с необятния свят на енциклопедиите. Това всъщност не точно така, защото има издания, подходящи дори за съвсем малките момчета и момичета.

Какви са ползите от научните детски книжки

Четенето на и от децата има редица ползи, знаем го всички. Каквато и книга да сте подбрали за тях, това е изключително ценно за тяхното развитие. Ако се спрете на енциклопедия, то ще обогатите детето с нова, научна информация, а то ще започне да опознава околния свят, човешкото тяло и животинските представители по много удобен и лесен начин.

Ако искате специални моменти за вас и децата ви, потопете се в света на книгите. Днес това е по-важно от всякога, защото ежедневието ни е динамично и никога не отделяме достатъчно внимание на семейството си.

Когато вечер намерите свободен прозорец, в който да почетете на малките, бъдете сигурни, че така полагате усилия и върху изграждането на доверие помежду ви. Те започват да ви възприемат като близки хора, на които винаги могат да зададат важни въпроси, както и да получат нужните отговори.

Интригуващите визуални материали и рисунки привличат вниманието на децата, което спомага за бързото възприемане на съдържанието. Постепенно и самите те ще започнат да имат интерес към буквите, което ще бъде стимул да се научат да четат, да развият и задълбочат този интерес на по-късна възраст.

В първи клас обикновено децата боравят с около 5 хиляди думи. До тази възраст те са научавали максимум по 4 думи дневно, стига да са се срещали с богатото разнообразие на речта. В енциклопедиите, предназначени за деца, те ще открият интересни нови думи, които ще приложат и в бъдеще.

След 2-рата годинка на детето може да откриете препоръчано четиво от енциклопедичните поредици и да стартирате вашето съвместно приключение. Текстовете за по-малките са кратки и достъпни, включват обяснения, които задържат фокуса им, не ги натоварват с излишни данни.

Тепърва ще възникват много въпроси, ще водите дискусии, ще търсите допълнителни справочници и заедно ще удовлетворите любознателността си, а и ще развивате говорните умения на вашите наследници.

Не забравяйте, че този вид произведения са много удачни за подарък. Със сигурност ви предстоят стотици рождени дни, на които волно или неволно ще присъствате покрай другарчетата от градината на детето.

Бъдете оригинални, изненадайте ги с пътешествие на хартия из дебрите на учените, от близко и далечно минало.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search