Лятно почистване на дома: 7 идеи на какво да обърнете внимание преди активния горещ сезон

ДОМЛятно почистване на дома: 7 идеи на какво да обърнете внимание преди...

Така и така лятото се бави, а дъждовните дни са идеални за постигането на целта – чист дом и приветлива среда за всички обитатели

Лятото е сезонът за активна почивка след безкрайните месеци на професионални ангажименти и изолация в дома, която заради коронавируса беше и наложителна. Време е вече да планираме отпуската си и да се насладим на релакс край морския бряг или в прохладата на планината.

Изглежда обаче горещините все още не са се настанили трайно и дъждовните дни ни предоставят идеална възможност да се погрижим за основно почистване на дома, ако досега не сме успели да вземем нужните мерки.

Ето на какво да наблегнем, за да постигнем желания ефект:

1. Тайният килер
Той, разбира се не е толкова таен за вас, но често остава недостъпен именно заради хаоса, който цари в него.
Направете генерално разчистване на всичко излишно там, за да освободите пространство и да оберете праха дори на недостъпните места в помещението.

2. Ревизия на гардероба
Съгласете се, че ако не сте носили една дреха повече от два летни сезона, вероятно и този няма да я сложите. Не бъдете сантиментални, подарете ненужното облекло или го предайте в пунктове за рециклиране.

3. Въздухът и средата в спалнята
За да си лягате всяка вечер с удоволствие и да си отпочивате пълноценно, трябва да потърсите съдействие от професионална фирма за почистване на матрака, килимите, пердетата и обзавеждането.
Инвестирайте в нови спални комплекти и калъфки за възглавниците, като така ще постигнете две неща: защита от акари и приятно усещане от сменения стил.

4. Достъп на слънчева светлина
Слънцето през лятото не е толкова търсено, когато то се опитва да се промъква през завесите и щорите, но сега е моментът да си осигурите чисти прозорци и дограма.
Може да обновите и самото покритие, ако сте с дървени рамки, или да огледате первазите за пробойни и други налични проблеми.

5. Чекмеджетата и шкафовете, които забравяме
Несъмнено имате поне няколко чекмеджета, които скоро не сте отваряли, а може би и не смеете да го направите. Там съхранявате какво ли не: стари дискове, сувенири, свещи, украси и т.н. Запазете само ценните за вас, другите почистете и подредете така, че да ви е удобно и да имате достъп до тях, когато ви потрябват.

6. Пристрастени ли сте към козметиката?
Инвестицията в козметика е доста примамливо занимание, а за някои – дори пристрастяващо. Обаче повечето продукти си имат давност и не може да ги държите с години, особено ако вече не ви влизат в употреба.
Посветете им един час от деня, за да ги пратите в боклука или да ги приготвите за багажа си за морето, където наистина да бъдат използвани.

7. Ароматните помощници в кухнята
Да, царицата на всяко ястие е подправката, а вие може би имате колекция с бурканчета, чието съдържание вече сте забравили? Ако им липсват етикети, включете децата в домашната работилница и изгответе красиви надписи. Премахнете изветрелите билки и заредете с нови дози, за да ги влагате с удоволствие в бъдещите си кулинарни творения.

Преди да се отправите на път към избраното си лятно приключение, потърсете услугите нa Рефлекс – М за цялостно почистване на дома.

- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...