Рецептите на Павли: Бисквитени очички

- реклама -spot_img

сладки

Бисквитен сладкиш – очички

Дребните сладки, с каквото и заглавие и разновидност от рецепти да бъдат представени, винаги ще носят със себе си доволна доза очарование. Тези бисквитени очички се приготвят без много усилия, а също и без участието на фурна или друг уред за печене. А лекият им и ненатрапчив вкус ще успее да изкуши дори и онези ваши гости, които не са сред най-големите любители на сладкото.

Необходими продукти за една доза от около 60 бр.:

обикновени бисквити – 2 пак.
ванилия – 2 бр.
какао на прах – 2 с.л.
яйца – 2 бр.
масло – 2 пак.
орехи – 1 ч.ч. ситно смлени
сладко от сливи / сладко от вишни / пресни вишни

Най-напред смилате добре бисквитите, докато се получи нещо като бисквитен пясък от тях. Добре е наистина да са от обикновените бисквити заради по-неутралния им вкус, а и тъй като са по-сухи по-добре ще поемат маслото. И, като стана дума за маслото, двете пакетчета ги разтопявате на водна баня и когато поизстинат леко, ги добавяте към вече смлените бисквити. Разбивате двете яйца и също ги слагате в общата смес. След тях там отиват какото и ванилиите. Разбърквате всичко добре, като сместа ще ви се получи леко суха, нещо напълно очаквано за бисквитено тесто.

В отделен съд, най-добре чиния, изсипвате предварително смлените на ситно орехи. Ако искате наистина добър резултат при смилането на орехите, много ефективни са хаванчетата от Египетския пазар в Истанбул. Многократно по-добри са от дървените, които иначе изглеждат добре и стават за декор…

Оформяте средни по големина топчета от бисквитената смес с помощта на дланите си. Всяко топче овъргалвате в орехите. Готовите вече топчета украсявате със сладко от сливи или сладко от вишни, или пресни вишни – можете и всякакво друго по ваш вкус сладко да използвате, но най-хубави стават, когато сладкото е от тези, които имат приятен кисел привкус. Придават прекрасен завършек на бисквитените очички!

Да ви е сладко и очакваме вашите впечатления! 🙂

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА