Рецептите на Павли: Бисквитени очички

сладки

Бисквитен сладкиш – очички

Дребните сладки, с каквото и заглавие и разновидност от рецепти да бъдат представени, винаги ще носят със себе си доволна доза очарование. Тези бисквитени очички се приготвят без много усилия, а също и без участието на фурна или друг уред за печене. А лекият им и ненатрапчив вкус ще успее да изкуши дори и онези ваши гости, които не са сред най-големите любители на сладкото.

Необходими продукти за една доза от около 60 бр.:

обикновени бисквити – 2 пак.
ванилия – 2 бр.
какао на прах – 2 с.л.
яйца – 2 бр.
масло – 2 пак.
орехи – 1 ч.ч. ситно смлени
сладко от сливи / сладко от вишни / пресни вишни

Най-напред смилате добре бисквитите, докато се получи нещо като бисквитен пясък от тях. Добре е наистина да са от обикновените бисквити заради по-неутралния им вкус, а и тъй като са по-сухи по-добре ще поемат маслото. И, като стана дума за маслото, двете пакетчета ги разтопявате на водна баня и когато поизстинат леко, ги добавяте към вече смлените бисквити. Разбивате двете яйца и също ги слагате в общата смес. След тях там отиват какото и ванилиите. Разбърквате всичко добре, като сместа ще ви се получи леко суха, нещо напълно очаквано за бисквитено тесто.

В отделен съд, най-добре чиния, изсипвате предварително смлените на ситно орехи. Ако искате наистина добър резултат при смилането на орехите, много ефективни са хаванчетата от Египетския пазар в Истанбул. Многократно по-добри са от дървените, които иначе изглеждат добре и стават за декор…

Оформяте средни по големина топчета от бисквитената смес с помощта на дланите си. Всяко топче овъргалвате в орехите. Готовите вече топчета украсявате със сладко от сливи или сладко от вишни, или пресни вишни – можете и всякакво друго по ваш вкус сладко да използвате, но най-хубави стават, когато сладкото е от тези, които имат приятен кисел привкус. Придават прекрасен завършек на бисквитените очички!

Да ви е сладко и очакваме вашите впечатления! 🙂

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search