Анемия – храни и сокове за лечение и профилактика

- реклама -spot_img

анемия

Анемия

Анемията представлява дефицит на хемоглобин, занижено ниво на червени кръвни телца в кръвта ни. Причините за нея могат да бъдат различни – значителна кръвозагуба, недостиг в производството или разрушаване на червени кръвни телца и други. Тук ще вир ясна представим няколко рецепти, които могат да ви бъдат полезни в случай на анемия.

Плодов микс против анемия

Необходими продукти:

сок от нар – 200 мл.
сок от ябълка – 100 мл.
сок от лимон – 100 мл.
сок от морков – 100 мл.
пчелен мед – 7 ч.л.

Смесвате всичко заедно, като е важно плодовете да са прясно изцедени. Слагате получения плодов микс в затворен съд и съхранявате в хладилник. Приемайте от него по две супени лъжици три пъти на ден, като преди употреба, леко затоплете. Рецептата е изпитана от много хора и е доказано ефективна. Не може по никакъв начин да ви навреди, напротив, ще повиши качеството на общото ви здравословно състояние.

Каша против анемия

Тази народна рецепта можете да прибавите към основното си лечение на анемия, в случай че прилагате такова, или да си я правите самостоятелно.

Необходими продукти:

6 големи зелени ябълки
4 гр. мас
12 домашни кокоши яйца

1 ч.ч. захар

4 гр. шоколад

Нарежете ябълките и ги смесете с маста. Оставете ги настрани, да поизсъхнат. В същото време дванадесетте кокоши яйца се обелват, и се отделят жълтъците от белтъците. Жългъците се пасират заедно със захарта и шоколада и след това се пресяват с вече добавените към тях ябълка и мас. Получената каша може да се приема с горещо прясно мляко по всяко време, когато пожелаете. С нейна помощ теглото ви може да се повиши от половин до един килограм за период от седем дни. Яжте от кашата, докато не видите, че вече наддавате и сте постигнали желания резултат. Един месец, след като сте започнали да я приемате, можете да си направите контролно изследване на кръвта.

Чесън срещу анемия

Чесънът е сред най-ефикасните природосъобразни методи за справяне с анемията. Консумацията му може да даде добри резултати не само при анемия, а и при редица простудни заболявания, освен това е и силна подкрепа за имунната система.
Възможно е, обаче, да не ви е възмъжно или приятно да го ядете направо, тогава можете да използвате следната рецепта, съхранила се до днес от дълбока древност.

Необходими продукти:

1-2 скилидки чесън
1 л. чист алкохол

Почиствате и измивате скилидките чесът, пресовате ги и ги смесвате с чистия алкохол. Поставяте в затворен съд и оставяте в продължение на три седмици да престои. Вземате от вече готовата за консумиране смес по 1 ч.л. три пъти на ден. Можете да прибавяте и мляко.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА