Алуминиева дограма или пвц дограма

Все повече хора решават да подменят старата дограма с нова, като така желаят да направят жилището си по-приятно и по-уютно местенце. Заедно с тази задача обаче идват и куп въпроси, отнасящи се до ремонтните дейности. Едно от главните неща е свързано със страховете дали дограмата ще удовлетвори очакванията ни и ще оправдае вложените средства.

Съвременните предложения на дограми притежават много позитиви. Технологичните бази се развиват непрекъснато и новите идеи обогатяват старите продукти. Главна причина за големите загуби на топлина в старите сгради е дограмата. Ефективната изолация ще окаже влияние на средата и ще я направи тиха и спокойна. Такава, в която ще може да си почивате ползотворно през свободното време.

Наличието на влага е често срещан проблем, който вероятно ще доведе до образуването на мухъл. Важно е да се информирате за степента на надеждност на профилите и да знаете до колко ще отговарят на конкретната стая.

Дограмата от алуминий и тази от поливинилхлорид представляват голяма част от съвременното и модерното разрешаване на проблема за повишаване процентите на енергийна ефективност. Съществуват известни различия между материалите, което пък от своя страна определя и тяхното търсене.

Алуминиевата дограма беше доста популярна до скоро и много клиенти предпочитаха именно нея при изграждане на жилище. В последно време обаче се забелязва преориентиране към PVC дограмата, която се явява изгоден заместник на достъпна цена. Поставянето й е леко, а почистването се извършва само със сапун и кърпа.

Издръжливостта на дограмата от PVC е по-малка сравнена с тази на алуминиевата. Обикновено най-евтините предложения започват да жълтеят с минаване на времето, а промените в температурите нерядко повреждат структурата на дограмата.

Алуминият определено е по-малко претенциозен и не се влияе толкова от метеорологичните промени. Той има славата на един от най-здравите материали по цял свят. Почистването на дограмата също става с лекота. Въпреки че сезонните температурни амплитуди не увреждат алуминиевата дограма, трябва да отбележим един минус – лесното кондензиране на влага.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search