Безизкопно отпушване и ремонт на тръби

Безизкопните технологии за ремонт на канализацията са спасение за градската инфраструктура. Вместо да се разкопават натоварени пътни участъци и да се спира движението на хора и автомобили, ремонтът се извършва безизкопно с помощта на специализирана техника. Идва ден, в който канализацията се пропуква – нещо препречва пътя на водата в тръбите и увеличеното налягане разрушава връзки или спуква корозирали и отслабнали с времето части на каналите. Спуканите тръби не могат да чакат, а движението над тях не може да спре, затова безизкопният ремонт е най-удачен.

Специалистите по отпушване на канали действат чрез специализирана техника, която не разрушава околната инфраструктура. Преди прилагане на безизкопните технологии се ползва видеодиагностика на тръбите. Огледът показва всичко – къде е мястото на повредата, какво точно я причинява и как може да се отстрани. Планът за действие се съставя много лесно, когато има ясна визия за нещата. Хубавото на безизкопните ремонти е, че те позволяват да се работи по всяко време, без разкопаване и с минимум разходи.

Това дава възможност да се прониква в тръби с различен диаметър, които не са само водопроводни. Техниката за ремонт на канали е в състояние да премахне запушванията, а след това да вмъкне нова тръба в старата. Такова саниране на тръбите е много удачно при стари канализационни системи, които са замърсени, с отлагания по стените и различни дефекти. Новата тръба е здрава и гъвкава и има много дълъг експлоатационен срок.

Хубавото на безизкопните ремонти е, че често работата се свършва без въобще да се спира работата на канализацията. Така хората от околните сгради дори не усещат, че нещо се работи. Традиционните методи с разкопаване за откриване на тръбите се ползват все още в някои участъци. Този тип ремонти причиняват неудобства на цели квартали от хора, които остават без вода докато трае ремонта. Затова вече навсякъде, където е възможно се извършват безизкопни ремонти.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search