Безизкопно отпушване и ремонт на тръби

РЕМОНТИБезизкопно отпушване и ремонт на тръби

Безизкопните технологии за ремонт на канализацията са спасение за градската инфраструктура. Вместо да се разкопават натоварени пътни участъци и да се спира движението на хора и автомобили, ремонтът се извършва безизкопно с помощта на специализирана техника. Идва ден, в който канализацията се пропуква – нещо препречва пътя на водата в тръбите и увеличеното налягане разрушава връзки или спуква корозирали и отслабнали с времето части на каналите. Спуканите тръби не могат да чакат, а движението над тях не може да спре, затова безизкопният ремонт е най-удачен.

Специалистите по отпушване на канали действат чрез специализирана техника, която не разрушава околната инфраструктура. Преди прилагане на безизкопните технологии се ползва видеодиагностика на тръбите. Огледът показва всичко – къде е мястото на повредата, какво точно я причинява и как може да се отстрани. Планът за действие се съставя много лесно, когато има ясна визия за нещата. Хубавото на безизкопните ремонти е, че те позволяват да се работи по всяко време, без разкопаване и с минимум разходи.

Това дава възможност да се прониква в тръби с различен диаметър, които не са само водопроводни. Техниката за ремонт на канали е в състояние да премахне запушванията, а след това да вмъкне нова тръба в старата. Такова саниране на тръбите е много удачно при стари канализационни системи, които са замърсени, с отлагания по стените и различни дефекти. Новата тръба е здрава и гъвкава и има много дълъг експлоатационен срок.

Хубавото на безизкопните ремонти е, че често работата се свършва без въобще да се спира работата на канализацията. Така хората от околните сгради дори не усещат, че нещо се работи. Традиционните методи с разкопаване за откриване на тръбите се ползват все още в някои участъци. Този тип ремонти причиняват неудобства на цели квартали от хора, които остават без вода докато трае ремонта. Затова вече навсякъде, където е възможно се извършват безизкопни ремонти.

100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Тапетните входни врати са новия хит в интериорния дизайн у нас

През последните години домът става все по-важен за всеки един от нас, превръщайки се...

Хидроизолация на основи – кога, как и защо?

В редица случаи, когато процесът по хидроизолиране на основите е пропуснат или е използвана...

Какво представлява обръщането на прозорци с гипсокартон

Всеки ремонт завършва с малки довършителни дейности. Ако разгледаме смяната на дограма като малък...

За какво да внимаваме при монтажа на климатици?

Монтажа на климатици има две страни – техническа и естетическа. И двете страни са...