33 нови заразени и още четирима починали

ОБЩЕСТВО33 нови заразени и още четирима починали

33 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие. Изследвани са 1432 проби, активните области са 8, а 21 души са настанени в болница. С това общият брой потвърдени с COVID-19 у нас е 2292. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

В София случаите са 12, двама души са настанени в „Пирогов“ и ВМА, останалите 10 са амбулаторни. В Плевен новооткритите са 4, в Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол – по 3, в област Враца – 2.

Дете на 14 години е било диагностицирано с коронавирус в столицата. Сред медицинския персонал новозаразените са двама – в областите Враца и Плевен. Излекувани са още 38 души и общият им брой вече е 684, а пациентите, настанени в болници, продължават да намаляват – 285, като 33-ма от тях са в реанимация.

Нови четирима пациенти обаче загубиха битката с вируса. През последните 24 часа са починали: мъж на 71 г. в „Пирогов“ с хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност – пациентът е бил преведен от Дома за възрастни в с. Гара Орешец; жена на 92 г. в УМБАЛ „Св. Анна“ с артериална хипертония и стеатоза на черния дроб от дома в Кула; мъж на 53 г. в Търговище без данни за придружаващи заболявания и мъж на 36 години с декомпенсиран диабет. С това общият брой на починалите с COVID-19 у нас става 116.

Материалът 33 нови заразени и още четирима починали е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...