Възпалени венци

ЗДРАВИВъзпалени венци

възпалени венцивижте  и програма при пародонтит

Възпалени венци – лечение от природата (част 1)

* по истински случай, изпратено от читател

Венците трябва да бъдат с бледорозов цвят, за да може да се каже, че са здрави. Е, моите не бяха. Имаха кърваво-червен цвят и редовно си кървяха в унисон с цвета си – докато си миех зъбите, а нерядко и докато се хранех. Бях си наясно с проблема, но нищо сериозно не предприемах. Докато не се оказа, че заради състоянието им сериозно са пострадали някои от горните ми зъби, с един от тях дори трябваше да се разделя, като и че се налага да подменя зъбния си мост. Да, на 35 години съм и въпреки това от близо 8 години горната ми челюст е със зъбно-протезен мост от металокерамика. Последното не е израз на суета, а наложено от обстоятелства и от неправилно провеждано през годините зъболечение, но това вече е друга тема.

Преди да се смени мостът обаче, трябваше да бъдат възстановени венците в здравословния им вид, да се приберат и стегнат, за да може да бъде взета коректно мярката. Не симпатизирам изобщо на синтетичните антибиотици, както и на разните води за уста, които се предлагат. За щастие моята зъболекарка споделя моите виждания и ме подкрепи в природосъобразния начин на лечение. Коледа наближаваше, щях да си пътувам вкъщи за празниците, а имах само три седмици на разположение. И ето какви мерки взех, за да върна здравето на венците си:

Всяка сутрин, на гладно, жабурих венците си с една супена лъжица зехтин – около 2-3 минути.

Правех си отвара от лайка, смрадлика, стевия и салвия. Кипвах вода, и слагах по една супена лъжица от всяка от билките и ги оставях да врат 5 минути с водата. След това прецеждах и когато отварата изстинеше, си жабурех венците по 5-6 пъти на ден.

Когато влизах под душа, си правих масажи и със струята от него. При затворени зъби, за да не се нагълтам с вода, и отворени устни, насочвах струята към венците и ги масажирах.

Вече повече от година, за миенето на зъбите си използвам само този Гел за зъби с алое. При интензивния курс на лечение на венците ми, освен че продължавах да си мия зъбите с него, си правех и масажи на венците. Слагах на пръста си малко от гела и започвах директно да масажирам венците. После изчаквах около минута и така изплаквах устата си. Така, по няколко пъти на ден. Резултатите бяха впечатляващо бързи! Цветът на венците ми видимо се променяше от кърваво-червен към розов. Нещо повече, когато наскоро отново посетих зъболекарката ми за профилактичен преглед, осем месеца по-късно, се оказа, че нямам абсолютно никакъв зъбен камък. А преди си го натрупвах без проблем в много по-кратък срок.

Жабуренето и масажите са много полезни при лечение на венците, но самият факт, че са възпалени, е сигнал за липса на някои витамини, сред които витамин А и витамин С. Много държа, когато приемам витамини, да не са какви да е, колкото да се успокоявам, че съм изпила нещо, а да са такива, които осигуряват нужната доза на организма ми, усвояват се правилно от него, така че ефективно да свършат работата, заради която съм ги изпила. Личният ми опит, довел до категорични положителни и трайни резултати, ме насочи към хранителните добавки, които са ми помагали безотказно в редица случаи, но за тях ще ви разкажа в тази статия.

- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...