Възпалени венци – лечение и превенция – втора част

- реклама -spot_img

пародонтозаВъзпалени венци – лечение от природата (част 2)

* по истински случай, изпратено от читател

В тази статия разказах за част от мерките, които предприех, за да излекувам възпалените си венци. Там описах някои билки и масажи, които ми помогнаха, а тук ще стане дума за хранителните добавки, които приемах, за да се справя с липсата на някои витамини в организма си.

Както вече споменах, възпалението на венците е сигнал, че липсват витамин А и витамин С в организма. Начини да си ги набавя – много. Но на мен ми трябваше възможно най-ефективният. Като човек, предпочитащ да се обръща към природата при лечение, можеше просто да ям плодове и зеленчуци. Само дето не можех да дъвча. И само дето, за да си набавя дневната доза витамин С, трябваше да изяждам, или изпивам, ако предпочитате, по 25 портокала. Да, точно така – по 25 портокала трябва да се изяждат всеки ден, за да се набави нужната доза витамин С. Преди време може и да е стигало по-малко количество, но за жалост в последните десетилетия полезните вещества в плодовете и зеленчуците намаляват прогресивно, за сметка на добрия им търговски вид и лесното им транспортиране. Именно заради това се налага приемането на хранителни добавки.

Не какви да е хранителни добавки, обаче. Беше ми важно не да са евтини, а да ми свършат работа. По отношение на витамин С, реших както обикновено да си взема Абсорбент С  – хранителна добавка с витамин С и овесени трици, които подпомагат усвояването на витамина. Вземах по три от него, на гладно. Изборът ми се оказа безупречен.

За да си набавя витамин А, си взех Хранителна добавка с витамините А, Е и селен. Освен че беше поредният добър помощник за венците ми, се отрази много добре и на зрението ми. Вземах по две капсули, след храна.

 ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ

Споменах вече, че съм против синтетичните антибиотици. В природата, обаче, има един безценен естествен антибиотик, който ни осигуряват пчелите. Всъщност, осигуряват го на себе си, за да предпазват кошерите си и неслучайно вътрешността на пчелен кошер е по-стерилна и от най-чистата операционна зала. Въпросният естествен антибиотик, който си взех, беше Пчелен прополис. Освен че заедно с всичко останало много успешно се включи в лечението на венците ми, бързо разкара и един грипен вирус, който по това време се опитваше трайно да се настани в мен. Пиех по две таблетки на ден, след храна.

И така с всички тези средства, описани в настоящата и предходната статия, за три седмици върнах здравето на венците си и успях да се прибера навреме у дома за Коледа. Продължавам да пия добавките и досега, и нямам никакво намерение да ги спирам.

Важно уточнение! Описаните в тази статия хранителни добавки не са лекарства. Самата аз не съм лекар и преди да взема решение как за помогна на венците си, се консултирах с моята зъболекарка, и едва след нейното одобрение, започнах приема на тези добавки. Не забравяйте да се консултирате винаги с вашия стоматолог, когато имате проблеми със зъбите или венците си.

Ако желаете повече информация за хранителните добавки, описани в тази статия, можете да ни пишете, като използвате формата за контакт. При желание, можете да ни оставите e-mail и/или skype за връзка.  Така ще ви свържем с автора на статията.

 

 [contact-form-7 id=”100″ title=”Contact form 1″]

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА