Възпалени венци – лечение и превенция – втора част

пародонтозаВъзпалени венци – лечение от природата (част 2)

* по истински случай, изпратено от читател

В тази статия разказах за част от мерките, които предприех, за да излекувам възпалените си венци. Там описах някои билки и масажи, които ми помогнаха, а тук ще стане дума за хранителните добавки, които приемах, за да се справя с липсата на някои витамини в организма си.

Както вече споменах, възпалението на венците е сигнал, че липсват витамин А и витамин С в организма. Начини да си ги набавя – много. Но на мен ми трябваше възможно най-ефективният. Като човек, предпочитащ да се обръща към природата при лечение, можеше просто да ям плодове и зеленчуци. Само дето не можех да дъвча. И само дето, за да си набавя дневната доза витамин С, трябваше да изяждам, или изпивам, ако предпочитате, по 25 портокала. Да, точно така – по 25 портокала трябва да се изяждат всеки ден, за да се набави нужната доза витамин С. Преди време може и да е стигало по-малко количество, но за жалост в последните десетилетия полезните вещества в плодовете и зеленчуците намаляват прогресивно, за сметка на добрия им търговски вид и лесното им транспортиране. Именно заради това се налага приемането на хранителни добавки.

Не какви да е хранителни добавки, обаче. Беше ми важно не да са евтини, а да ми свършат работа. По отношение на витамин С, реших както обикновено да си взема Абсорбент С  – хранителна добавка с витамин С и овесени трици, които подпомагат усвояването на витамина. Вземах по три от него, на гладно. Изборът ми се оказа безупречен.

За да си набавя витамин А, си взех Хранителна добавка с витамините А, Е и селен. Освен че беше поредният добър помощник за венците ми, се отрази много добре и на зрението ми. Вземах по две капсули, след храна.

 ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ

Споменах вече, че съм против синтетичните антибиотици. В природата, обаче, има един безценен естествен антибиотик, който ни осигуряват пчелите. Всъщност, осигуряват го на себе си, за да предпазват кошерите си и неслучайно вътрешността на пчелен кошер е по-стерилна и от най-чистата операционна зала. Въпросният естествен антибиотик, който си взех, беше Пчелен прополис. Освен че заедно с всичко останало много успешно се включи в лечението на венците ми, бързо разкара и един грипен вирус, който по това време се опитваше трайно да се настани в мен. Пиех по две таблетки на ден, след храна.

И така с всички тези средства, описани в настоящата и предходната статия, за три седмици върнах здравето на венците си и успях да се прибера навреме у дома за Коледа. Продължавам да пия добавките и досега, и нямам никакво намерение да ги спирам.

Важно уточнение! Описаните в тази статия хранителни добавки не са лекарства. Самата аз не съм лекар и преди да взема решение как за помогна на венците си, се консултирах с моята зъболекарка, и едва след нейното одобрение, започнах приема на тези добавки. Не забравяйте да се консултирате винаги с вашия стоматолог, когато имате проблеми със зъбите или венците си.

Ако желаете повече информация за хранителните добавки, описани в тази статия, можете да ни пишете, като използвате формата за контакт. При желание, можете да ни оставите e-mail и/или skype за връзка.  Така ще ви свържем с автора на статията.

 

 [contact-form-7 id=“100″ title=“Contact form 1″]

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search