В „Света Анна“ 65 дни се бориха за 75-годишна с COVID-19

ОБЩЕСТВОВ „Света Анна“ 65 дни се бориха за 75-годишна с COVID-19

75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред болните от COVID-19 у нас – лекарите от УМБАЛ „Света Анна“ – София, 65 дни се бориха за живота й и успяха да я спасят. От тези повече от два месеца в реанимацията на болницата, цели 33 дни тя е била на апаратно дишане. Днес Здравка беше изписана, а целият персонал на едно от най-добрите интензивни отделения у нас изпрати „ВИП-пациентката“ с аплодисменти.

Зад този невероятен успех стои денонощния труд на екипа на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (КАИЛ) начело с доц. Мария Атанасова, на д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

„Истината е, че понякога сухите цифри са недостатъчни! Очертават границите, но крият най-важното! Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“, разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова, началник на КАИЛ.

А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари. „Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница „Света Анна“. С моето излекуване направихте истинско чудо“, сподели тя на раздяла.

Материалът В „Света Анна“ 65 дни се бориха за 75-годишна с COVID-19 е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...