В седмицата на разпускане на мерките заразените се увеличават

- реклама -spot_img

В седмицата на разпускане на мерките заразените у нас се увеличават, отчетоха Националния оперативен щаб. От 4 до 10 май установените случаи на COVID-19 са 349, при 284 седмица по-рано. По време на вече преминалия пик от 20 до 26 април откритите заразени са били 433.

26 са новозаразените с коронавирус през последното денонощие, но са направени едва 403 проби или три пъти по-малко от обичайно изследваните през делнични дни. Така общият брой на случаите на COVID-19 у нас до момента е 1981.

16 от новооткритите са в София, като трима са настанени във ВМА, двама – в Пирогов, един – в белодробната „Света София“, а 10 души са на домашно лечение. В Плевен има 3 нови случая, в Разград – 3, Благоевград -2, във Видин и Пазарджик – по 1.

Сред новозаразените има и 5 деца. Пет са и положителните проби сред медицинския персонал – четири на работещи в „Пирогов“ и една на лекар от МБАЛ-Пазарджик.

Има и един смъртен случай за денонощието. Починал е мъж от Великобритания, женен за българка и живял в Силистра от години. 72-годишният британец е бил с множество придружаващи заболявания – рак на дебелото черво, орекарал е инсулт, развил е и сърдечна недостатъчност.

Излекуваните са 461 души, със 17 нови, в болници са настанени 385 пациенти, от които 58 в интензивни отделения, съобщи още секретарят на щаба доц. Дими Димов.

От днес всеки, който се качи в градския транспорт в столицата без предпазни средства, го очаква солена глоба. Санкцията по закон е между 300 и 1000 лева, а при повторно нарушение, глобите се увеличават.

Материалът В седмицата на разпускане на мерките заразените се увеличават е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА