Упражнения за шията и деколтето подходящи и при шипове

- реклама -spot_img

Време ли е да се погрижите за шията и деколтето? Без козметика няма да стане, но само с козметика запазнавето на шията и деколтето в добра форма е невъзможно. За да запазите кожата и мускулатурата еластични и стеганти, както и за да подобрите формата им трябва да правите гимнастически упражнения.

Ето една програма, която да прилагате за възстановяване красотата на деколтето и шията:

Отпуснете главата свободно назад, след това напред. Повторете 10 пъти.
Наклонете главата вляво, докато ухото докосне рамото. Върнете в изправено положение. Изпълнете 10 пъти. Повторете упражнението в другата посока.

Движете изправената глава от дясно към ляво и обратно. Повторете 10 пъти. Упражнението е много подходящо при шийни шипове.

Наколнете главата силно назад и я оставете да падне напред при пълно отпуснати вратни мускули. Изпълнете 5 пъти.

Изтеглете брадичката напред. Нека долните зъби да дойдат пред горните. След това приберете брадичката. Повторете 10 пъти.

Правете кръгови движения с главата. Изпълнете упражнението 10 пъти и в двете посоки.

Сложете преплетените пръсти на ръцете зад врата и натискайте напред и надолу като същевременно оказвайте съпротивление с врата. Задържайте в това положение 10 секунди и отпуснете. Повторете 5 пъти.

Завършете упражненията с бързо и леко пляскане с върховете на пръстите по бузите, под брадичката и на врата отзад.

Упражненията се правят в седнало положение и с изправен гръб. Само главата и шията извършват съответните движения. По време на упражненията затворете очите и дишайте спокойно, но дълбоко. Концентрирайте мислите си върху упражняващите се места. Упражненията се правят един път седмично, но само продължителното трениране носи перфектен резултат. Съчетайте с релаксираща музика и любим аромат, за да се разтоварите и от негативни емоции.

Освежаващо и стягащо на кожата на деколтето и шията действат компресите и маските. Топли маслени компреси с бадемово масло или зехтин правят кожата еластична и сочна.

Маските с ленено семе постигат невероятен успех за нежна и гладка кожа. Сварете в две чаши вода две супени лъжици лелено семе докато стане на каша. Намажете шията и деколтето, поккрийте ги с пергаментова хартия и хавлиена кърпа. Оставете маската да действа 30 минути. Измийте я с топла вода, след което се облейте със студена. Намажете с крем.

Колкото и дълго да изглежда всичко това, то всъщност е въпрос да се превърне в навик. След постигането на такава зависимост едва ли ще ви представлява трудност да се грижите за тези части от тялото, толкова важни за грацията и красотата на една жена. Най-бързият, лесен и ефективен трик е всяка сутрин да обливате шията и деколтето със студена вода.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА