Упражнения за шията и деколтето подходящи и при шипове

Време ли е да се погрижите за шията и деколтето? Без козметика няма да стане, но само с козметика запазнавето на шията и деколтето в добра форма е невъзможно. За да запазите кожата и мускулатурата еластични и стеганти, както и за да подобрите формата им трябва да правите гимнастически упражнения.

Ето една програма, която да прилагате за възстановяване красотата на деколтето и шията:

Отпуснете главата свободно назад, след това напред. Повторете 10 пъти.
Наклонете главата вляво, докато ухото докосне рамото. Върнете в изправено положение. Изпълнете 10 пъти. Повторете упражнението в другата посока.

Движете изправената глава от дясно към ляво и обратно. Повторете 10 пъти. Упражнението е много подходящо при шийни шипове.

Наколнете главата силно назад и я оставете да падне напред при пълно отпуснати вратни мускули. Изпълнете 5 пъти.

Изтеглете брадичката напред. Нека долните зъби да дойдат пред горните. След това приберете брадичката. Повторете 10 пъти.

Правете кръгови движения с главата. Изпълнете упражнението 10 пъти и в двете посоки.

Сложете преплетените пръсти на ръцете зад врата и натискайте напред и надолу като същевременно оказвайте съпротивление с врата. Задържайте в това положение 10 секунди и отпуснете. Повторете 5 пъти.

Завършете упражненията с бързо и леко пляскане с върховете на пръстите по бузите, под брадичката и на врата отзад.

Упражненията се правят в седнало положение и с изправен гръб. Само главата и шията извършват съответните движения. По време на упражненията затворете очите и дишайте спокойно, но дълбоко. Концентрирайте мислите си върху упражняващите се места. Упражненията се правят един път седмично, но само продължителното трениране носи перфектен резултат. Съчетайте с релаксираща музика и любим аромат, за да се разтоварите и от негативни емоции.

Освежаващо и стягащо на кожата на деколтето и шията действат компресите и маските. Топли маслени компреси с бадемово масло или зехтин правят кожата еластична и сочна.

Маските с ленено семе постигат невероятен успех за нежна и гладка кожа. Сварете в две чаши вода две супени лъжици лелено семе докато стане на каша. Намажете шията и деколтето, поккрийте ги с пергаментова хартия и хавлиена кърпа. Оставете маската да действа 30 минути. Измийте я с топла вода, след което се облейте със студена. Намажете с крем.

Колкото и дълго да изглежда всичко това, то всъщност е въпрос да се превърне в навик. След постигането на такава зависимост едва ли ще ви представлява трудност да се грижите за тези части от тялото, толкова важни за грацията и красотата на една жена. Най-бързият, лесен и ефективен трик е всяка сутрин да обливате шията и деколтето със студена вода.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search