Няколко трика за красиви устни

КРАСИВИНяколко трика за красиви устни

Няколко трика за красиви устни

Устните издават доста информация. Не само с това, което изговарят, но и със собсвения си вид. От начина по който изглеждат може да се съди за характера и отношението ви към живота. Присвитите устни с увиснали надолу ъгли говорят за затворен характер и мрачно настроение. Подсказват и за песимистично отношение към света и живота. Хората с весел характер и оптимистично настроените са с извити нагоре ъгли на устните.

С упражнения и самоконтрол може да постигнем корекция на устните без хирургическа намеса. Какво по здравословно и приятно?! С постояннство може да се достигне до пълен контрол на изражението и формата им. Ако не владеете поне малко тази способност, то всяка грижа или разочарование ще се очертава на лицето ви. Най-ефективното средство е весело насторение и сърдечен смях. Радостните мисли се отразяват на цялото лице. Емоциите пряко влияят на всяка мимика на лицето. Неосъзнато се променя формата на устата, бръчиците се изглаждат, поруменява се, изражението на очите се променя. Реагират и много други мускули на цялото лице и това е просто рефлекс. Устните реагират на всяка мисъл. Ето защо най-лесният начин за постигане на красиви устни са радосните мисли или красиви спомени. Тази зависимост най-бързо може да я забележите на снимките си. Причината на накой снимки да се харесвате, а на други не са точно вашите мисли и настроение в момента на заснемането. Контролирайки емоциите си, контролирате и външния вид на лицето си.

Ето няколко малки трика за по красиви устни:

Преди всичко трябва кръвоснабдяването на устните да е добро. Това се постига с масажи – сутрин и вечер. Може да ползвате мека четка за зъби или хавлиена кърпа.
Друг метод за по-добро кръвоснабдяване е да намажете устните с масло от канела. Тук, обаче, трябва много да се внимава, защото маслото от канела може да ви изгори. Ползва се малка капка, най-добре примесена с гланц за устни или крем. Ще усетите пощипване. Канелата широко се използва в козметиката точно с такава цел – кръвооросяване. Може дори да си закупите гланц за устни с канела.

Друг стар метод за кръвоснабдяването на устните е те да се намажат с мед. През това време, обаче, те не трябва да се навлажняват. След 15 – 20 минути измийте устните и ги намажете с крем.
За влажни, меки и нежни устни използвайте краставичен сок. Мажете ги няколко пъти на ден.
Не допускайте устните ви да се напукат или да са сухи. През всеки сезон е необходимо да се грижите за здравето на устните, като ги мажете със защитен крем, вазелин, гланц.
Напуканите устни най-често са резултат от некрасивия навик да се мокрят с езика. Затова мажете устните с мазен крем през деня и с цинкова паста – вечер, която се оставя да действа през цялата нощ.
Ето и няколко упражнения, които трябва да правите ежедневно, за разхубавяване на формата на устните:

Издайте устните напред и издишайте леко, сякаш гасите свещ. Повтаря се 40 – 50 пъти.
Поемете дълбоко въздух до издуването на бузи. Изпускайте постепенно въздуха, а след това и на тласъци. Повтаря се 20 – 30 пъти.
Произнасяйте с добре оформена уста последователно буквите А, И, О, У. Накрая поемете много въздух и го изпускайте силно през плътно притиснати устни, така че да вибрират. Повторете 10 пъти.
За финал: най-ефективното упражнение за красиви устни – свиркането с уста. Редовното, всекидневно свирене с уста е упражнението, което дава най-бърз положителен ефект за невероятни устни и магнетично привличане. Свиркането с уста определено е свързано и с доброто ви настроение, което ще промени цялото ви излъчване. Изберете си любима песен и практикувайте редовно! Правете го предимно вкъщи! А може да започнете и още сега. Например, ето така:

 

 

- реклама -spot_img

4 погрешни схващания на тема избелване на зъби

Процедурата има своята специфика и гарантира резултати, а нашата информираност е от съществено значение,...

Как да изглеждате по-високи

Жените мечтаят да са високи и стройни за да могат да носят всяко облекло...

Съвети при избора на дамски обувки

Обувките с висока платформа са тайната тръпка на по-голямата част от модерните жени. Всяка...

Модните обувки при дамите

Модните обувки при дамите през последните два сезона се отличават със заострен нос и...