Упражнения за жени

упражнения за жени

Упражнения за жени, упражнения за мъже, упражнения за деца, упражнения за отслабване, упражнения за бременни, упражнения за … – всяка от тези категории си има критериите, по които е обособена. 

Упражненията за жени често са сведени до отслабване. Как да отслабнат бедрата, как да отслабне ханшът, как да стегнем корема, и все в този популярен ред. Има, обаче, части от женското тяло, за които не се обръща специално внимание, а упражненията за тях са включени бегло в общи програми. 

В тази статия ще обърнем внимание точно на тези части. Ще прочетете и за няколко примерни упражнения за жени, които е добре да се правят поне веднъж седмично.

Шията и китките! Тези издайници на възрастта!

Шията. Освен всички козметични процедури, които прилагаме за шията и деколтето, е нужно да правим и физически упражнения. Това е методът, чрез който ще запазим кожата и мускулатурата на шията и деколтето стегнати и еластични. Така ще се подобри и формата им. Един път седмично е достатъчно да отделим няколко минути за упражненията, които ще прочетете по-долу, но трябва упоритост и дисциплина по отношение на продължителността на периода, в който ще се погрижим за една от най-изящните части на женското тяло. Изпълнявайте тези упражнения седнали, като извършвате бавни движения. Движете само главата и шията. Дишайте спокойно и дълбоко. Концентрирайте се върху упражненията. По този начин ще постигнем и силен релаксиращ ефект. Ще се заредите с положителна енергия. Приятната музика е изключително добра идея за допълнение на заниманието. Всяко упражнение се изпълнява по 10 пъти:

  1. Отпускаме главата свободно назад и връщаме напред
  2. Наклоняваме главата настрани докато докоснем рамо с ухото. След това в другата поска.
  3. Изтегляме брадичката напред. Така че долните, предни зъби да дойдат  пред горните като „обратна захапка”. Прибираме бавно.

Завършваме упражненията с леки потупвания с върховете на пръстите по брадичката, под нея, шията и деколтето.

Китките. Ръцете са чарът на една жена. За тях също трябват специални грижи. Разбира се, не само козметични. Редовните упражнения за ръцете подобряват кръвообращението и така запазваме красотата и грацията. Всяко упражнение изпълнявайте по 10 пъти.

  1. Свивайте силно ръцете в юмрук и отпускайте.
  2. Правете кръгови движения на китките. Първо в едната посока, после в другата.
  1. Съберете върховете на пръстите на двете ръце. Раздалечете дланите и пружинирайте като ги отпускате и притискате. Какво повече!

Десет минути в седмицата отделете време за физическия  тонус и мускулите на шията и китките. Не се аргументирайте с това, че всеки ден правите какви ли не движения, които са почти същите.  Това не е така. Физическите упражнения изискат своята концентрация и специално отделено време. Превърнете това в приятен релаксиращ ритуал. Това са едни от най важните упражнения за жени.

 

 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search