Упражнения за жени

- реклама -spot_img

упражнения за жени

Упражнения за жени, упражнения за мъже, упражнения за деца, упражнения за отслабване, упражнения за бременни, упражнения за … – всяка от тези категории си има критериите, по които е обособена. 

Упражненията за жени често са сведени до отслабване. Как да отслабнат бедрата, как да отслабне ханшът, как да стегнем корема, и все в този популярен ред. Има, обаче, части от женското тяло, за които не се обръща специално внимание, а упражненията за тях са включени бегло в общи програми. 

В тази статия ще обърнем внимание точно на тези части. Ще прочетете и за няколко примерни упражнения за жени, които е добре да се правят поне веднъж седмично.

Шията и китките! Тези издайници на възрастта!

Шията. Освен всички козметични процедури, които прилагаме за шията и деколтето, е нужно да правим и физически упражнения. Това е методът, чрез който ще запазим кожата и мускулатурата на шията и деколтето стегнати и еластични. Така ще се подобри и формата им. Един път седмично е достатъчно да отделим няколко минути за упражненията, които ще прочетете по-долу, но трябва упоритост и дисциплина по отношение на продължителността на периода, в който ще се погрижим за една от най-изящните части на женското тяло. Изпълнявайте тези упражнения седнали, като извършвате бавни движения. Движете само главата и шията. Дишайте спокойно и дълбоко. Концентрирайте се върху упражненията. По този начин ще постигнем и силен релаксиращ ефект. Ще се заредите с положителна енергия. Приятната музика е изключително добра идея за допълнение на заниманието. Всяко упражнение се изпълнява по 10 пъти:

  1. Отпускаме главата свободно назад и връщаме напред
  2. Наклоняваме главата настрани докато докоснем рамо с ухото. След това в другата поска.
  3. Изтегляме брадичката напред. Така че долните, предни зъби да дойдат  пред горните като „обратна захапка”. Прибираме бавно.

Завършваме упражненията с леки потупвания с върховете на пръстите по брадичката, под нея, шията и деколтето.

Китките. Ръцете са чарът на една жена. За тях също трябват специални грижи. Разбира се, не само козметични. Редовните упражнения за ръцете подобряват кръвообращението и така запазваме красотата и грацията. Всяко упражнение изпълнявайте по 10 пъти.

  1. Свивайте силно ръцете в юмрук и отпускайте.
  2. Правете кръгови движения на китките. Първо в едната посока, после в другата.
  1. Съберете върховете на пръстите на двете ръце. Раздалечете дланите и пружинирайте като ги отпускате и притискате. Какво повече!

Десет минути в седмицата отделете време за физическия  тонус и мускулите на шията и китките. Не се аргументирайте с това, че всеки ден правите какви ли не движения, които са почти същите.  Това не е така. Физическите упражнения изискат своята концентрация и специално отделено време. Превърнете това в приятен релаксиращ ритуал. Това са едни от най важните упражнения за жени.

 

 

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА