Три стъпки при подготовка на кожата за плаж

Лятото вече е факт и много от вас мислят за плаж. Независимо дали ще си почивате на море, ще отидете на планина или ще посещавате басейни, то най-важното е да подготвите кожата си за това.

Направете всичко необходимо кожата ви да е готова за горещото слънце.

Ето как можете да направите това в три лесни стъпки – ексфолиране, хидратиране и накрая въвеждане на кожата под слънчевите лъчи.

1. Ексфолиране

Процесът на ексфолиация ви помага да се отървете от мъртвите и сухи кожни клетки. Всъщност, това е процес, през който можете да се отървете от вашата „зимата кожата“.

За целта може да използвате и готови и домашно приготвени ексфолианти. На пазара у нас има голямо разнообразие от марки, които предлагат ексфолиращи гелове, пяни, кремове, скраб за тяло и т.н. Изберете подходящ продукт, според вида на кожата ви.

Започнете от краката си и продължавайте към врата и лицето. След като стигнете до лицето си, трябва да бъдете много внимателни, защото кожата е много нежна и чувствителна.

Ексфолирането ще направи кожата ви мека и гладка, но и много суха, така че следващата стъпка трябва да бъде безспорно рехидратация на кожата.

2. Хидратация

След като приключите с пилинга, кожата става много суха и дори по-чувствителна. Затова трябва да направите процедури за хидратация.

Използвайте достатъчно количество лосион за цялото ви тяло – краката, ръцете, гърба, корема и т.н. След това използвайте хидратиращ крем за лице и шия. Има специални кремове за изключително суха кожа, можете да намажете с хидратиращ крем вашите колена, стъпала, пети и т.н., ако е необходимо.

Нанасяйте хидратиращ продукт с интензивен подхранващ ефект.

Въпреки това, да се използват козметични продукти не е достатъчно да рехидратирате кожата си – трябва да пиете и много вода, поне 2л всеки ден. Това също ще ви помогне да се предотврати сухота на кожата.

3. Бавно излагайте тялото си на слънце

Не забравяйте – за кожата е нужно известно време да свикне със слънцето.

Използвайте продукти с висок защитен фактор, за да избегнете вредното влияние на слънчевите лъчи. Защитете лицето, шията и косите , като носите шапка, и се уверете, че ръцете и краката са добре защитени, защото те обикновено са изложени на слънце всеки ден.

Не забравяйте да се предпази лицето си правилно – уверете се, че кремът който ползвате за лице е с висок слънцезащитен фактор.

Защитите устните си с балсам за устни, който е най-малко фактор 15. Нанасяйте балсам за устни си често.

Започнете с козметика, която е най-малко с фактор 30 и намалявайте този фактор постепенно до 15. За по-чувствителна и бяла кожа може да започнете и с кремове, които са със защитен фактор 40.

Start typing and press Enter to search