Свалят извънредното положение преди 13 май

Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май, съобщи премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това. „Но здравният министър да може да издава заповеди. Например обмисляме закон, който да задължава носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките – да могат кредитите да не се изплащат в сроковете“, коментира министър-председателят.

„Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ – какво става, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя“, каза още Борисов. По думите му трябва с много разговори и с тренировка да се провери дали може да се отворят парковете, но при условие, че пак всички се пазят взаимно. „Всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме“, категоричен бе премиерът и добави, че облекчаването се прави „за да не психясват хората“.

Борисов се похвали, че България изглежда като изолиран остров с много малко заразени и починали. „Но е хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане, за да видите, че ситуацията с коронавируса е сериозна“, препоръча той.

Припомняме, когато извънредното положение падне, депутатите и министрите отново ще получават заплатите си.

 

 

Материалът Свалят извънредното положение преди 13 май е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

About Author /

Start typing and press Enter to search