Социална и емоционална интелигентност и моделът на д-р Томас Гордън

ДАМСКИ СВЯТРОДИТЕЛИСоциална и емоционална интелигентност и моделът на д-р Томас Гордън

Емоционалната и социалната интелигентност се отнасят до компетенции и умения, свързани със самосъзнаване, самоконтрол, социална чувствителност и управление на взаимоотношенията, които дават възможност на хората да разберат и управляват своите собствени емоции, както и емоциите на другите при социалните взаимодействия.

Във видеото Дарина Георгиева представя практически упражнения за усвояване на метода на Томас Гордън.

Дарина Георгиева е представител на институт Gordon Training International за България, международна образователна организация в областта на човешките взаимоотношения с основател три пъти Нобеловия лауреат, американски психолог и световно признат пионер в разрешаването на конфликти при общуването на родители с деца, партньорски двойки, учители и ученици, д-­р Томас Гордън. През 2011 г. внедрява в България програмите Трениране на Успешни Родители (ТУР) и Трениране на Успешни Учители (ТУУ). Работи с екип от 30 сертифицирани обучители от цялата страна.

#емоционалнаинтелигентност #емоции #деца #детскапсихология #възпитание #семейство #родители #общуване #събития

******************
Лекцията е част от Седмица на емоционалната интелигентност – събитие на Академия за родители, което се провежда с подкрепата на Фондация Лъчезар Цоцорков, Бочко и Reach For Change България.

Академия за родители помага на всички бъдещи и настоящи родители да отгледат здрави и щастливи деца. Тя събира на живо и онлайн специалисти, които споделят своите знания по теми като бременност, раждане, здраве, възпитание, образование. Така родителите могат да получат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място, в точния момент. Академия за родители дава увереност на семействата, че могат да се справят с едно от най-важните предизвикателства в живота им. А на децата – навременната грижа и подкрепа, които са им необходими.

Подписвайте се за нашия канал и бъдете част от все по-голямата общност от осъзнати родители: https://www.youtube.com/c/ParentAcademy

- реклама -spot_img

Енциклопедии за деца – един неповторим източник на знания

Като всички други книги, те са извор, от който малкото дете трябва да черпи...

‘ОТНОВО НА СНОУБОРД’: СЕМЕЙСТВОТО’ ЕП. 7

В днешното видео ви взимаме с нас на семейна почивка. Ще видите...

Семейството еп. 6 (‘Промяната’)

Ето тук / http://bit.ly/3qh5MNU / може да научите повече за оцветяващата терапия...

СЕДМИЧЕН ВЛОГ: ПОЧТИ НИ ИЗМАМИХА!

Тук може да научите повече за въздукопречиствателя ни на DAIKIN https://bit.ly/3578Hku Тениски Antoinette...