Символика на розите

ТЯ И ТОЙСимволика на розите

Символика на розитеРозите винаги са били и ще бъдат традиционно цветя на любовта и романтиката. Но знаете ли всъщност, че всеки цвят и тип има различно значение.

Червените рози са традиционно символ на романтика, дълбока страст и романтика. Розовите рози носят меко, нежно послание за любов.Те по-скоро обаче изразяват възхищение и привързаност.

Жълтите рози говорят за…“слънце“. Те символизират приятелството и лоялността. Белите рози въплъщават невинността и се свързват със сватбените церемонии. Оранжевите рози символизират страст, огън и вълнуваща енергия. Лавандуловите рози очароват и символизират възхищение, любов от пръв поглед и преклонение.

По-издължените рози говорят за силни чувства. Например, ако изпратите стръкове рози с дълги стъбла на някого, това означава, че любовта ви е наистина дълбока и искрена.

Искате ли да изпратите рози на някого? Визуалното оформление на букета или саксията също говорят за посланието, насочено към получателя. Вземете предвид стила на получателя, неговата индивидуалност. Ето някои простички съвета, които ще ви помогнат да изпратите рози на любим човек или да го/я изненадате с друго цветно предложение.

Височина на букета – по-традиционно настроен или модерен е получателя? Букетите, големи на височина подхождат на някой с по-консервативен, класически стил, докато кокетните малки букетчета са перфектен избор за някой, който носи духа на модерното в себе си и експериментира с различни стилове.

Бутиков стил – предпочитате ли смесен букет, от различни цветя или аранжирани растения от един вид и цвят? Зависи и от повода, и от получателя. Букетите от един тип цветя или даден цвят като например дузина розови рози са абсолютно класически избор, който говори за нежността на изпращача. Букетите от един тип (но различни цветове) растения  излъчват спокойствие, красота и хармония. Те са подходящи за получатели с креативен дух.

Стил „ваза“ – не забравяйте, че вазата допълва красивите цветя. Както уточнихме по-горе, а това важи с пълна сила и тук, издължените вази са подходящ избор за традиционалистите. 

Факти за розите

Вярва се, че най-старата роза на земята е на 1000 години. И до днес тя цъфти на стената на катедралата Hildesheim в Германия.

Знаете ли, че се смята, че Афродита е дала име на това чудно цвете или поне така ни разказва гръцката митология.

Кой е любимият Ви вид роза и по какъв повод я поднасяте за подарък? Още информация за розите можете да намерите в Чудната виртуална градина на красивите цветя!

- реклама -spot_img

Правилният човек за мен – партньорски хороскоп

Връзките между хората са сложен комплекс от много компоненти. Склонна съм да вярвам, че...

КОРЕМЪТ И ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ

Ние знаем твърде малко за тази важна област в женското тяло и често рушим...

Как се прави предложение за брак – няколко идеи

Няколко идеи за предложение за брак в снимки Как да направите предложение за брак по...

ТЯ! Или как мъжът определя високата класа на жената

Господа, Ето кои са основните критерии, по които да разберете, че си имате работа...