Неочаквана бременност

- реклама -spot_img

Бременност – страх и щастие

Всяка жена възприема бременността по различен начин. Но няма жена, която да не се страхува. Напрежението идва още когато се породи съмнение, че нещо може би се е случило.

Неочакваната бременност в не малко случаи е и нежелана. От силния шок забравяте, че това всъщност е най-хубавото нещо, което може да се случи на човек. А може би никога не сте знаели или не вярвате, че това е най-ценното в живота на всеки. Всички са така. Не се притеснявайте от това.

Първото най-важно нещо, когато започнете да имате съмнения за бременност, е да не изпадате в паника. Съберете мислите и емоциите си. Изхвърлете от съзнанието си всички негативни приумици, които ви обсебват. Не допускайте да се изплашите, да се ядосате, да се страхувате. Трудно е да почистите и подредите така съзнанието си, но непременно го направете. Извадете всички положителни усещания и причини да имате бебче и им отдайте голяма значимост. Вярвате или не – вие сте от най-големите късметлии в този етап от живота. По-късно със сигурност ще се убедите в това. След години доказателството идва по два начина. Първият е хубавият начин: щастливи сте с детето и сте благодарни, че не сте направили аборт. Вторият е лошият: съжалявате цял живот, защото вече не може да забременеете. Съдбата не забавя уроците си.

При първи съмнения за бременност е важно да не се изплашите, да не се ядосате, да вземете твърдо решение, че ще родите бебето, независимо от всичко. Ако съмненията се окажат напразни – здраве да е! Не се разочаровайте!

Втората стъпка при съмнения за бременност е да решише на кого ще се доверите. Много жени се справят сами. Не споделят нито с приятелка, нито с родители или роднини. И това е решение, ако мислите, че те ще ви накарат да направите аборт. Таткото, обаче, е добре да научи. Информирайте го, но ако е против, вие просто му кажете, че ще родите детето, независимо от всичко.

Много чувства, силни емоции, страх и гняв ще изпитате. Не си губете времето да им отдавате значение. Отдайте се на положителните емоции и мисли, че скоро част от вас ще живее отделен живот. На път е още един човек във вашия живот, с когото ще се обичате истински.

На каквато и възраст да сте, щом това вече ви се случва, то значи сте достатъчно големи, за да знаете как да се справите със себе си, с мислите и емоциите си. Работеща тактика е да си настроите самоусещането в стил „не ми пука, ще родя, да става каквото ще“.

Точно така! Не сте сами на този свят. В живота на всеки винаги се появяват хора, които помагат във всяка ситуация.

Други пък просто си внушават, че животът им е една романтична комедия и каквото и да чувстват в момента, то накрая всичко се оправя. Чувството за хумор е вашият най-добър приятел. Не си губете времето да разсъждавате защо точно сега ви се случва. Почти винаги не се намира логичен отговор, пък и да го намерите – какво от това. Радвайте се на положението напук на всичко, обградете се с хора, които ви подкрепят.

Третата важна стъпка е да се информирате за всичко. Най-лесният начин за това е ползването на интернет. Тук опасният момент е да не се претоварите с информация. Потърсете статии за бременността, прочетете коментари по форуми, набележете си няколко сайта, които да следите редовно. Отсейте ги по най-важните критерии – полезна информация, специализирани по темата и носещи положително въздействие. Избягвайте да се натоварвате с много негативни усещания, когато четете за различни случаи и рискове. Всъщност, без значение какво е вашето положение в момента, има сайтове, които е добре да се следят редовно. Специализираните уеб сайтове за бременност не са много и лесно ще отсеете кои да посещавате. Като препоръка може да ви предложим специализирания сайт за бременност – Bremennost.bg. В него ще откривате много информация, събрана на едно място, и няма да губите време в търсене. Възползвайте се от интернет, но най-важното е да не се плашите от всичко, което ще срещнете като информация.

Най-важното – не забравяйте, че всяко дете идва на този свят със собствения си късмет. Така че не прекалявайте със слабостите си да се страхувате и да се обвинявате. Преминете по-бързо през този етап и се отдайте на положителните емоции. Съдбата ви изпраща помощ и насока в житейския ви път.

Живейте смело!

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА