Само 8 нови заразени от 1725 изследвани

Само 8 са новите заразени за последното денонощие, като 3-ма от тях са настанени в болница. Направени са 1725 изследвания. До момента потвърдените с коронавирус у нас са 2485, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

5 от новооткритите са в София – един е настанен в МВР болница, 4 са амбулаторните. Двама са потвърдени с COVID-19 в Пазарджик и един във Видин. Няма заразени деца и медицински персонал.

51 са новоизлекуваните, общият им брой до момента е 1015 или 41% от всички случаи, като от тях 556 са мъже и 460 жени.

Двама са починалите през изминалото денонощие – мъж и жена на 91 г. от Дома за възрастни в Кула, настанени в болницата в Лом.

Носенето на маска е важно в закрити пространства, сред много хора, и има смисъл когато се прави както трябва – носът и устата трябва да са покрити“, обясни доц. Кунчев и допълни, че  ръкавиците трябва да се сменят и дезинфекцират, в противен случай само създават лъжлива сигурност.

Главният държавен здравен инспектор съобщи още, че 14-дневната карантина остава за идващите от страните с най-висока заболеваемост от COVID-19. „Решението е да я премахнем за пристигащите български и чуждестранни граждани от страните от ЕС, както и от Сърбия и Северна Македония, но да остане за 8 страни, които имат най-висока заболеваемост през последните две седмици в Европа. Това са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия“, уточни той. Изключенията от предишните заповеди за членове на семейства, екипажи на самолети, международни шофьори, остават.

Материалът Само 8 нови заразени от 1725 изследвани е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

About Author /

Start typing and press Enter to search