Ръчно изработена украса? Защо?

ДОМРъчно изработена украса? Защо?

ръчно изработена коледна украсаМесец декември е периодът, в който харчите най-много пари за сувенири и декорация. Поводът – коледните и новогодишни празници.

Апелът в тази статия е да не пълните дома си с евтини, нискокачествени (най-често китайски) стоки.

ЗАЩО?

Всеки предмет в дома носи своята енергийна сила, особено сувенирите и празничната декорация. Поверието гласи, че коледните и новогодишни празници са святи и тогава енергията, думите, предметите имат най-голяма сила.

Непременно посрещнете този период от годината като изчистите себе си от евтини, безстойностни мисли и чувства (другото лице на коледните пости, да се пречистим духовно), и дома си от кичозната празнична украса, особено масовото китайско производство. Те не носят в себе си дух и енергийна сила, а само изсмукват тази на дома и обитателите му.

Да, цената е ниска, но освен кич, който тези святи празници не заслужават, всички тези безсмислени коледни декорации не носят нищо добро. Често са направени от нискокачествени материали, че дори са физическа опасност за ползващите ги.

Не се поддавайте на общата еуфория и не си харчете парите безсмислено.

торбички

Защо да купите ръчно изработена коледна украса?

Как да украсите дома си?

Купувайте ръчно изработена коледна украса. Вече има лесен достъп до такива ценности, които и сами по себе си са и произведения на изкуството. Ръчно изработената коледна декорация е винаги от естествени материали. Естествените материали са тези, които са силен енергиен източник. Занаятчиите, които правят ръчно изработени предмети, знаят много за вълшебството при изработката – материали, цветове, отношение при изработването и зареждането с положителна енергия.

Според фън шуй всяка вещ, изработена ръчно от естествени материали, може да служи за източник на позитивна енергия. Ако са използвани природни материали – дърво, камък, естествена вълна…, а майсторът е работил с топлота и любов, то ценността на такава вещ е изобщо уникална.

Освен това, с времето ще съберете в дома си декорация, която е не само качествена, но и с висока художествена стойност, а най-вероятно и уникат. При ръчната изработка, знаем, няма как да станат две еднакви неща, дори и да изглеждат на пръв поглед еднакви.

В случай че не ви се харчат пари, то може и сами да си изработите коледна и новогодишна украса. Основен материал, според българските обичаи (но и не само) е естествената вълна. Тук може да прочетете повече за силата й http://pojelania-podaraci.eu/valnata-silen-iztochnik-na-energiya/

Купувате прежда от 100% естествена вълна, в естествения й цвят. Намирате магазин за боя за вълна, защото има значение боята да е точно за вълна. Купувате избраните от вас цветове, но задължително вземете червено и зелено. Не само защото това са цветовете на Коледа, но защото червената вълна предпазва дома от лошото, болестите и несгодите и носи късмет и здраве, а зелената вълна носи плодородие, ново начало и финансови успехи. Третият пожелателен цвят е оранжево или жълто – цвета на слънцето. Носи сигурност, домашен уют, обич и живот.

След като сте си купили вълната, оставете част от нея в естествен цвят а останалата разделете на равни части и боядисайте в съответните цветове – зелено, червено, жълто. Това отнема време. Ще са ви нужни и оцет и сол при боядисването. За всеки цвят отнема поне 2-3 часа за боядисване, а съхненето вече е допълнително време, което не може да бъде предвидено поради студения месец. Много е важно да изсъхне добре, преди да я навиете на кълбета, за да не мухляса. Така вече имате първите готови материали за направата на коледна декорация. Всичко до тук е важно да се направи, защото е ритуал, който прави ценно всичко, което ще изработите. Подготовката на материалите е най-важната част от целия процес.

Сами разбирате разликата между домашно приготвена погача и купен хляб от магазина.

Разбира се, ако нямате време, нерви и въображение какво да направите, ето едно предложение на ръчно изплетени, коледни торбички с късмети вижте ги тук http://pojelania-podaraci.eu/koledna-ukrasa/, които са подходящи за подарък на близки, познати, колеги… в тях може да сложите орехи, бадеми, бонбони, монети… Но пък за всеки член от семейството е необходимо да има по една такава торбичка на елхата, която да го чака, пълна с късмети, лакомства, лотариен билет, тото.

Друга идея е да съберете шишарки и с тях да направите различни сувенири и красива коледна украса.

Весели празници!

И не пълнете домовете си, както и тези на близките ви, с китайските, некачествени сувенири. Освен че нямат стойност, могат да бъдат и опасни – енергийно и физически.

Купувайте ръчно изработени стоки! Така помагате и на някой занаятчия, а не е без значение на кого си давате парите!

Ползвайте формата за контакт, за запитвания и поръчки, ако проявявате интерес към торбичките на снимките.

коледна торбичка

- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...